Oplever du også sjælden blomstring? Send os dine blomsterbilleder

En meget sjælden blomst har set dagens lys hos TV ØST's blandt bladene på planten dracæna. Har du også oplevet en sjælden eller særlig blomstring?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Foråret er ankommet, og naturen er begyndt at spire. Nogle steder i det små, andre steder for fuldt flor.

Det er tilfældet lige her hos TV ØST i Vordingborg, hvor en tilsyneladende ret særlig blomstring har fundet sted blandt bladene på en af vores pynteplanter.

- Det er meget sjældent, at det sker. Der var vi altså lidt på bar bund, så jeg måtte i de gamle bøger og se nærmere, fortæller Tonny Larsen, gartner på 25. år hos Midtsjællands Planteskole i Sorø og som har set billederne af TV ØST's blomstrende plante.

Fra syden

Jette Nielsen er medejer af planteskolen i Sorø og har været i faget mere end 30 år. Hun var også forundret.

Det er åbenbart et meget sjældent syn, at den blomst blomstrer på denne plante af arten dræcena.
Det er åbenbart et meget sjældent syn, at den blomst blomstrer på denne plante af arten dræcena.

- Sådan en plante har jeg altså aldrig set blomstre. Men vi sad jo og kiggede på billederne, og fandt ud af, at det kan den så alligevel, siger hun.

Planten, som har præsteret den sjældne blomstring, er af arten dracæna og vokser naturligt på den sydlige halvdel af kloden ved de canariske øer og deromkring.

Grønne fingre

- Det må være fordi, at I har grønne fingre. Normalt er det bare en grøn plante året rundt, siger Tonny Larsen.

Der er dog langt mellem de grønne fingre her på TV ØST, men planten står et sted med meget lyst under et glasloft, hvilket kan have fremskyndet blomstringen.

Nu laver vi på TV ØST selvfølgelig ikke en artikel blot for at fortælle om vores plante. Vi vil nemlig gerne se billeder og høre om, hvis du også oplever en særlig eller endda sjælden blomstring blandt dine planter, buske eller træer i disse dage.

Du kan sende os billeder og en kort beskrivelse via mail til redaktionen@tveast.dk. Skriv 'Sjælden blomstring' i emnefeltet.

MIN HVERDAG

’Min hverdag’ er indslag, artikler og Facebook-opslag lavet af video og billeder, som TV ØST-brugere har indsendt til redaktionen fra deres hverdag.

Du kan også dele din hverdag med TV ØST. Send video og billeder til os via hjemmesiden upload.tveast.dk eller mail på redaktionen@tveast.dk.

 


Nyhedsoverblik