Demonstration før byrådsmøde: Omstridte vindmøller på dagsordenen på Falster

I dag skal politikerne i Guldborgsund Kommune beslutte, om der skal laves en lokalplan til seks omstridte kæmpevindmøller. Flere borgere er imod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag er der et betændt punkt på dagsordenen på byrådsmødet i Guldborgsund Kommune.

Politikerne skal nemlig diskutere, hvorvidt der skal udarbejdes en lokalplan og laves miljøundersøgelse for seks kæmpevindmøller og et 55 hektar stort solcelleanlæg ved Skørringe Gods.

Ole Bronné Sørensen
Læs også
Lokalpolitiker i kovending om vindmølleprojekt ved Skørringe Gods
Ole Bronné Sørensen
Læs også
Lokalpolitiker i kovending om vindmølleprojekt ved Skørringe Gods

Områdets beboere troede ellers, at planen var sparket til hjørne. Seks byrådspolitikere har nemlig tidligere skrevet under på, at de vil bevare naturområdet omkring godset, og i 2017 forkastede Planklagenævnet kommunens vindmølleplaner. Nævnet ophævede planen, fordi kommunen ikke havde lavet de nødvendige vurderinger af vindmøllernes påvirkning på fredede naturområder og dyrelivet.

Flere byrådspolitikere skrev tidligere under en underskriftsindsamling mod vindmøllerne - blandt andet borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).
Flere byrådspolitikere skrev tidligere under en underskriftsindsamling mod vindmøllerne - blandt andet borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten). Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Borgere demonstrerer

Men nu er de 150 meter høje vindmøller altså på bordet igen – og det havde fået flere vrede borgere fra gruppen Stilhed.dk til at møde op og demonstrere før byrådsmødet.

- Jeg er stærkt utilfreds med det her. Jeg kan ikke forstå, at man kan sætte sin underskrift og i en valgkamp sige de ting, de har sagt, og så står vi alligevel i den her situation nu. Det er fuldstændig uforståeligt for mig. Jeg føler, at det er nogle utroværdige politikere, vi har, siger Anne Katrine Petersen, der er medlem af Stilhed.dk.

Henrik Fabienke vil opsætte store vindmøller ved gods
Læs også
Vindmølleplan genoplives på Falster:
Beboere troede, projektet var skrinlagt
Henrik Fabienke vil opsætte store vindmøller ved gods
Læs også
Vindmølleplan genoplives på Falster:
Beboere troede, projektet var skrinlagt

Hvordan er det at skulle kæmpe mod det her én gang til?

- Jeg vil hellere ud at gå en tur i de skønne skove derude end at skulle rundt til naboerne for at banke på og samle høringssvar ind. Det er klart, siger Anne Katrine Petersen.


Nyhedsoverblik