Omfattende dige-projekt skal sikre Enø mod oversvømmelser

Byrådet har bevilget 750.000 kroner til et projekt, som skal sikre Enø mod oversvømmelser. Den samlede pris forventes at blive 12-15 millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag bevilgede byrådet de første 750.000 kroner til et omfattende dige-projekt, som skal sikre Enø og Lungshave mod oversvømmelser.

Den samlede pris ventes at blive 12-15 millioner kroner.

- Det her er jo en alvorlig sag. Nu har det været undervejs i et stykke tid, men man kan jo også se, at det, vi kalder 100 års bølgen, kommer med hyppigere og hyppigere interval. Så skal vi forhindre oversvømmelser, så skal vi i gang nu, lyder det fra Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, til TV ØST. 

Vil I sikre jeres huse?

quote Det, vi skal lave nu, er forslag til projektet og et forslag til en udgiftsfordeling

Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune

Vi har jo set andre steder med sådan nogle digeprojekter, at der skal bare være én, som klager, så går tingene i stå. Kan I hjælpe med at skubbe projektet henover sådan nogle bumb?

- Det, vi skal lave nu, er forslag til projektet og et forslag til en udgiftsfordeling, og det er der givetvis alle mulige problemer i, siger Søren Revsbæk og fortsætter: 

- Men det man må sige til lodsejerne i området er, at vil I sikre værdier, jeres huse, jeres indbo, jeres inventar og mulighed for at komme ud til huset i det hele taget, så skal man altså medvirke. Og så er chancen der nu. Og der vil kommunen gøre, hvad vi kan, for at alle slutter op om det. 

Arbejdet siden 2011

Udgiften for de enkelte sommerhusejere forventes at blive cirka 25.000 kroner.

quote Det er en meget stærk tilfredsstillelse

Kurt Eriksen, formand for Enø Strands grundejerforening

Og trods en udskrivning for de enkelte beboere, er det er meget tilfreds formand for Enø Strands grundejerforening.

- Det er en meget stærk tilfredsstillelse. Vi har arbejdet for det her siden 2011 og fremad og presset på for at få lavet noget. Og specielt efter Bodil i 2013, siger formand, Kurt Eriksen.

Vil lodsejerne betale for det her?

- Det kan vi ikke vide præcist, men vi har haft et møde med tilkendegivelser om interesse. Og der var en overvejende stemning for, at det ville man gerne, siger Kurt Eriksen.

- Da vi havde højvande her i januar efter Urd, der lå vandstanden på 1,40. Havde vi fået den samme som Køge og nede på Falster på 1,70 meter, så var der en 4-600 sommerhuse, der var blevet oversvømmet. 


Nyhedsoverblik