Regeringsudspil: Omfartsvej til Stevns Kommune igen på tegnebrættet

Siden halvfjerdserne har der været tale om en ny vej, der skal lette trafikken til og fra Stevns. Nu lover politikerne igen en omfartsvej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal man som bilist køre fra Stevns mod Køge, skal man stå tidligt op. Det fortæller Strøby Egede Borger- og Grundejerforenings formand, Georg Vad-Nielsen. 

- Det er voldsomt. Der er nogen, der er halvanden time om at komme til Storkøbenhavn. Folk er utroligt frustrerede, fortæller han til TV ØST. 

I myldretiden er Strandvejen, der går fra Strøby Egede mod Køge, fyldt med over 20.000 bilister hver eneste dag. Derfor har der i mange år været tale om at lave en ny vej, der kunne lette trafikken.

quote - Det er simpelthen en fantastisk nyhed for Stevns. Man har talt om den her forbindelse siden halvfjerdserne.

Steen S. Hansen (S), 1. viceborgmester, Stevns

Onsdag kom Regeringen med et nyt trafikudspil, hvor planen er at afsætte 578 millioner kroner til den nye vejforbindelse på Stevns. 

Erhvervslivet skifter gear

Der har igennem tiden været planer om forskellige udgaver af omfartsvejen i et forsøg på at bringe erhvervslivet og borgerne på Stevns tættere sammen med resten af Danmark. Nu er en miljøkonsekvensrapport i gang med en sydlig udgave, der starter ved Klippinge, går henover Hårlev og ender ved Sydmotortvejen.

Læs også
Få overblikket over regeringens trafikplan på tre minutter
Læs også
Få overblikket over regeringens trafikplan på tre minutter

Regeringens planer begejstrer Socialdemokrat og 1. viceborgmester Steen S. Hansen.

- Det er simpelthen en fantastisk nyhed for Stevns. Man har talt om den her forbindelse siden halvfjerdserne. Det er noget, vi skal glæde os over, uanset hvem der laver aftalerne færdige, siger han til TV ØST. 

Nyheden får også erhvervschef i Stevns Erhvervsråd, Thomas Christensen, til at skifte op i femte gear.

- Det åbner en korridor ud til motorvejen, så virksomheder kan komme til og fra deres kunder. Deres medarbejdere kan komme til og fra arbejde, og det betyder meget for Stevns, siger han til TV ØST. 

Ren og skær valgflæsk

Spørger man formanden i Strøby Egede Borger- og Grundejerforening, er han en smule mere skeptisk over regeringens trafikudspil.

- For mig at se er det ren og skær valgsflæsk, siger han. 

Rute 54
Læs også
Dansk Industri:
Lav motorvej til Næstved hurtigst muligt
Rute 54
Læs også
Dansk Industri:
Lav motorvej til Næstved hurtigst muligt

Derudover mener han, at en nordlig udgave af omfartsvejen havde flyttet flere biler, og det er den tidligere borgmester, Poul Arne Nielsen (V), enig i.

- Her tager vi vel 3000 af de 20.000 biler, der er på strandvejen i dag. En nordlig omfartsvej ville tage det dobbelte, forklarer han til TV ØST. 

Ifølge viceborgmesteren, Steen S. Hansen, er det ligegyldigt, hvor borgerne sætter deres kryds. Han er sikker på, at omfartsvejen nu bliver til virkelighed.

- Jeg er 100 procent sikker på, at uanset regering efter et valg, så bliver den vej her bygget. 

Selvkørende lastbiler
Læs også
Blå blok vil hæve hastighedsgrænsen for lastbiler og vogntog
Selvkørende lastbiler
Læs også
Blå blok vil hæve hastighedsgrænsen for lastbiler og vogntog

Nyhedsoverblik