Omdanner SFO til kunstklub: - Det handler om at lege sig ind i kunsten

Børnene i Vordingborg Kommune har fundet farverne frem. Lige nu kører et projekt i alle SFO'er, som bliver omdannet til kunstklubber.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi bruger gul, lilla og lyserød.

Farverne på papiret kan børnene fra Skoleklub Stege nemt remse op. Hvad det præcis er, de tegner på det store fælles lærred, kan være sværere at forklare.

- Det er kruseduller... Det er jo bare kruseduller, griner Lærke Pedersen, der går i 2.B på Møn Skole.

Men det er faktisk også meningen, for børnene i SFO'en har fået til opgave at lave noget, der ikke må ligne noget. Samtidig får de besked på at tegne med både fødder, skulder og mund, for sådan kan man også lave kunst. 

Artiklen fortsætter under billederne.

De bruger hele kroppen, når der er kunstskole i Vordingborg Kommunes SFO'er. Man kan tegne med både mund, skulder og fødder.
De bruger hele kroppen, når der er kunstskole i Vordingborg Kommunes SFO'er. Man kan tegne med både mund, skulder og fødder.
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST

- Det handler ikke om at blive den nye Picasso, men om at være kreativ, have det sjovt og lege sig ind i kunsten. Man behøver ikke kunne tegne perfekt. Alle kan være med, fortæller Lea Aino Jensen og Sigrid Wilde Abrahamsen, der er henholdsvis underviser og koordinator på Billedskolen Storstrøm.

Lærer børnene at samarbejde

Det er netop Billedskolen Storstrøm, der står bag projektet. Undervisere kommer ud til alle SFO'er i Vordingborg Kommune og laver kunstklubber. Målet er at nå nogle af de børn, der ellers ikke bruger billedskolen i fritiden.

- Det er ikke sikkert, de går hjem og tegner mere eller melder sig ind i billedskolen. Men de får i hvert fald nogle redskaber og måske en større interesse for det, mener koordinator Sigrid Wilde Abrahamsen.

quote Det handler ikke om at blive den nye Picasso, men om at være kreativ, have det sjovt og lege sig ind i kunsten

Lea Aino Jensen og Sigrid Wilde Abrahamsen, underviser og koordinator på Billedskolen Storstrøm

Samtidig er formålet også at inspirere pædagogerne i SFO'erne til at lave kreative kunstaktiviteter. Og i Stege lægger de især mærke til børnenes samarbejde.

- Det med at være sammen om noget har vi forsømt i mange år, synes jeg. Det er blevet alt for egocentreret. Det her viser, at man også kan være sammen om at lave et flot maleri.

Kunstklubben kører i fem uger i hver SFO, hvor børnene hver gang arbejder videre med deres fælles billede.

Når projektet slutter til maj vil Billedskolen Storstrøm vurdere, om det også skal bredes ud til andre kommuner. 

Sådan ser det foreløbige billede, børnene har lavet, ud.
Sådan ser det foreløbige billede, børnene har lavet, ud. Foto: Anders Garde - TV ØST

 


Nyhedsoverblik