Ofre for formodet hjemmerøver-bande i retten: - Det er noget, vi aldrig glemmer

Den femte retsdag i sagen om en lang række hjemmerøverier er slut. Her vidnede flere af ofrene i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De truede os med pistoler og sparkede min mand i ansigtet og i maven.

Sådan lød det fra en 79-årig kvinde fra Præstø, da hun afgav forklaring i Retten i Nykøbing Falster i dag.

Ægteparret var i maj måned sidste år ofre for et hjemmerøveri, der indgår i sagen mod seks kroatiske statsborgere, som alle nægter sig skyldige.

Fem af de tiltalte er i familie med hinanden. De er i alt tiltalt for 45 forhold, heraf er 26 deciderede hjemmerøverier.

Dagens retsmøde var det femte ud af i alt 20. Her blev tre hjemmerøverier behandlet, hvoraf de to foregik her i regionen, i Præstø og i Rønnede.

- Hvorfor gør I det her?

Ægteparret fra Præstø var oppe den nat, to mænd brød ind i deres hjem. Parret havde nemlig hørt nogle, der puslede rundt, fortæller TV ØST’s reporter, Jessica Skovmose, der har fulgt retssagen.

- Men pludselig kom de her to mænd ind gennem badeværelsesvinduet. Manden prøver at skubbe dem ud, men kan ikke. De vifter med nogle pistoler. De skubber ham ned på gulvet. De sparker ham både i maven og i ansigtet.

Retten i Nykøbing Falster
Læs også
Liveblog fra retssag mod formodede hjemmerøvere: Tiltalt for at bagbinde offer
Retten i Nykøbing Falster
Læs også
Liveblog fra retssag mod formodede hjemmerøvere: Tiltalt for at bagbinde offer

Efter retsmødet talte Jessica Skovmose med parret, som ikke ønsker at stå frem med deres navne. Hustruen fortalte dog, at det var rædselsfuldt at se sin mands bange øjne, mens hans blev sparket af hjemmerøverne. Det fik hende til at sige til røverne, hvorfor gør I det her? Vi er jo gamle mennesker.

- Vi gør jer ikke noget. Vi vil bare have penge og guld, lød svaret fra hjemmerøverne.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget fra forrige retsmøde den 6. november.

Hjemmerøverne hjalp hustruen over i sin kørestol. Og de løsnede mandens strips, som tydeligt gjorde ondt på ham.

- Og så hjælper ægteparret dem faktisk med at finde deres værdier frem, og så tager de (hjemmerøverne, red.) afsted igen, fortæller Jessica Skovmose.

- Som ægteparret sagde til mig efterfølgende, det er jo noget, vi aldrig glemmer. Det har været fuldstændig forfærdeligt.

Parret har ikke mén efter det i dag. De føler sig heller ikke utrygge i deres hjem, fortalte de til TV ØST's reporter.

- Min mor bliver aldrig den samme igen

Men udover hjemmerøveriet hos ægteparret fra Præstø handlede dagens retsmøde også om et hjemmerøveri begået sidste år i Rønnede hos en 82-årig kvinde. 

Hun vidnede ikke i sagen i dag, da det blev for voldsomt for kvinden, fortæller Jessica Skovmose. Derfor havde hun en lægeerklæring på, at hun ikke var i stand til at møde op ved retsmødet.

66cdc336-f77b-44e1-9031-6c7810a8ab55.jpg
Læs også
Ægtepar blev bagbundet - nu begynder retssagen mod formodet hjemmerøver-bande
66cdc336-f77b-44e1-9031-6c7810a8ab55.jpg
Læs også
Ægtepar blev bagbundet - nu begynder retssagen mod formodet hjemmerøver-bande

- Hvis man skal tro det, hun har fortalt til politiet, så har det også været virkelig voldsomt, lyder det fra Jessica Skovmose.

- Hun vågner inde i sit soveværelse klokken 3 om natten ved, at der står to maskerede mænd og hiver i hende. Hun skriger. Hun siger, at hun tror, hun skal dø. At hendes sidste time er kommet. Når hun så skriger, vikler de gaffetape rundt om hendes ansigt. Først om munden, så om næsen, så hun har rigtig vanskeligt ved at trække vejret. Og så flår de hendes smykker af så voldsomt, at hendes håndrodsknogle brækker. Man kunne se på de billeder, der var blevet taget på Køge Sygehus, at hun er fuldstændig lilla fra fingerspidserne og op til skulderen. Hendes ben er hævet og hendes ansigt er hævet. Så det har været meget voldsomt.

- Hendes datter var inde og forklare i dag, at den her 82-årige kvinde har fået posttraumatisk stress og som hun sagde, min mor bliver aldrig den samme igen.

Ofre kan ikke genkende hjemmerøverne

Alle ofrene er blevet præsenteret for fotomapper, men fordi hjemmerøverne har haft elefanthuer på, er det svært for ofrene at pege nogen ud.  

- De fleste siger, nej, det kan vi ikke genkende. Så var der kvinden fra Rønnede. Hun har faktisk udpeget den 20-årige tiltalte, men på et meget usikkert grundlag. Hun siger, det kunne måske godt ligne ham, fortæller Jessica Skovmose.

- Til gengæld fortalte anklageren i dag, at der er fundet strips ude hos nogle af ofrene, som er lavet i den samme støbeform, som strips, der er fundet hjemme hos de tiltalte, men det med fotomapperne har i hvert fald indtil videre ikke vist sig at give det store.

Læs eller genlæs livebloggen fra dagens retsmøde: 

Retssag mod formodet hjemmerøver-bande - dag 5

playliveblog

Nyhedsoverblik