Østre Landsret nedsætter straffen for Bandidos-rocker

Bandidos-rockeren Martin David Larsen har fået nedsat sin livstidsdom for et drab i Næstved i 2013 til fængsel i 14 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I december 2013 blev 22-årige Edin Fakic skudt og dræbt i sin bolig på Morsøvej i Næstved, og der gik et år, før politiet anholdte og sigtede det dengang 21-årige prøvemedlem af Bandidos Martin David Larsen for drabet.

I slutningen af 2015 blev han dømt til fængsel i livstid for drabet, men i dag har Østre Landsret nedsat straffen til fængsel i 14 år.

Retten har vurderet, at drabet ikke var et led i en verserende bandekonflikt, og derfor er der ikke grundlag for at give manden fængsel på livstid.

- Jeg ville helst have, at han var blevet frifundet. Men der er jo også enorm forskel på at blive idømt livstid og 14 års fængsel, siger den dømtes advokat, Michael Juul Eriksen, til Ritzau efter dommen.

Skudt gennem vindue

22-årige Edin Fakic blev dræbt af et enkelt skud i hovedet fra en maskinpistol, mens han sad i sin sofa i sit hjem. Vidner forklarede i byretten, at de mente kuglen var tiltænkt Edin Fakics storebror, som var medlem af rockergruppen Westside Nation. Bandidos og Westside Nation, der var en udbrydergruppe fra Bandidos, lå dengang i konflikt med hinanden.

Politiet kom på sporet af den nu 22-årige Martin David Larsen i sagen, efter de fandt et skoaftryk fra en gummisko i en skov ved Sorø kort efter drabet. I skoven fandt politiet også en udbrændt bil, der indeholdt gerningsvåbnet.

/ritzau/TV ØST


Nyhedsoverblik