Øjenvidne til dramatisk biljagt: Det var rystende

Tre mænd forsøgte onsdag at flygte fra politiet i en lang biljagt. Undervejs kørte bilen omkring 160 kilometer i timen og steder mod kørselsretningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jesper Bergman Adelskov fra Mørkøv var sammen med sin hustru onsdag omkring klokken 17.45 på vej ad Skovvejen mod Holbæk.

På deres tur så de den bil, der over flere kilometer havde forsøgt at stikke af fra politiet.

- Vi kørte stille og roligt, da vi lige pludselig så en lille sort bil brage afsted med tre politibiler efter sig, siger Jesper Berman Adelskov og fortsætter:

- Jeg tænkte ”hold da kæft”! Der er nogle, som har stjålet en bil. Jeg tror, der var tre mænd i bilen, føreren sad med tophue på. De kørte helt vanvittigt.

Biljagt strakte sig over 50 kilometer

Biljagten som Jesper Berman Adelskov var vidne til begyndte, da politiet spottede en stjålen sort Renault på Holbækmotorvejen ved Gevninge.

Men da politiet forsøgte at standse bilen, stak den i stedet af fra stedet i høj fart mod Kalundborg.

- Det var så vildt, at de kørte omkring 160 til 170 kilometer i timen. Og ikke nok med det, men man smed alt muligt ud af vinduerne samtidig med, at man kørte med den hastighed. Blandt andet dele fra et topnøglesæt, som så rammer en af vores patruljevogne, så forruden bliver splintret. Og en af mine kolleger får skader i øjenene som følge af det. Heldigvis var det ikke alvorligt, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det kunne være gået grueligt galt

På en del af strækningen på Skovvejen kørte den flygtende bil også imod kørselsretning.

Jesper Bergman Adelskov så Renault'en lige omkring Regstrup.

- Det skete på en strækning, hvor man må køre 70 kilometer i timen. Det var rystende at se. Det kunne være gået grueligt galt, hvis de havde ramt nogen med den hastighed. De andre biler blev tvunget ud i rabatten, og jeg kunne se, at nogle af de pinde, der står ved siden af vejen, var blevet majet ned, siger han.

Flugtbilen blev først endeligt standset, da det lykkedes politiet at køre ind i den ved en rundkørslen ved Bregninge. Her kunne politiet så anholde de tre mænd, der sad i den.

De tre mænd havde udover hasarderede kørsel også andre ting på samvittigheden.

Bilen, som de tre mænd brugte til deres flugt, var stjålet. Politiet fortæller, at den blev stjålet i forbindelse med et indbrud i Slagelse. Og da de efterfølgende ransagede bilen fandt politiet også narkotika.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere og vil i den forbindelse gerne høre fra alle vidner, der har set biljagten finde sted.

De kan kontaktes på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik