Øjenlæge melder: Ikke alvorlige skader dette nytår

Nytårsnat er forløbet uden alvorlige øjenskader. Øjenlæge kalder det positivt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I løbet af nytårsnat har tre personer i Region Sjælland pådraget sig øjenskader efter at have fyret fyrværkeri af.

Det melder overlæge Christos Christakopoulos fra Øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital.

- Det er nogenlunde samme niveau som tidligere, men det er heldigvis ikke så alvorlige skader, som vi plejer at se i forbindelse med fyrværkeri, og det er positivt, siger Christos Christakopoulos til TV ØST.

quote Problemet er, at de ikke har brugt beskyttelsesbriller. Det kunne have gjort skaderne endnu mindre, hvis man havde brugt beskyttelsesbriller

Christos Christakopoulos, overlæge, Øjenafdelingen

Skaderne er sket ved affyring af en raket og to ved batterier. Alle tre personer blev bragt til Øjenafdelingen på Næstved Sygehus. 

Får ikke mén

En 21-årig mand ville antænde en raket, som ramte ham ved øjet. Han fik en afskrabning på hornhinden og blev behandlet medicinsk.

Ligesådan gik det en 56-årig mand, der ville antænde et batteri, som ramte ham omkring det ene øje. Han fik også en afskrabning på hornhinden.

En 19-årig turist fra Tyskland antændte et batteri, der ramte ham i ansigtet. Han blev ramt tæt ved øjet, og måtte syes på kinden, men fik ellers ikke alvorlig skade i øjet.

Ingen af de tre ser, ifølge overlægen, ud til at få alvorlige mén efter skaderne.

Manglede især én vigtig ting

De to af skaderne er sket ved, at man har antændt batterier, der har ramt øjnene. Det har Christos Christakopoulos set før.

- Vi ser både øjenskade efter raketter og batterier, der rammer, men ofte er det batterier. Det kan være fordi, batterier opfører sig mere utilregneligt end raketter, siger han.

Men en anden vigtig årsag til skaderne, er manglende brug af beskyttelse. Ingen af de tre personer havde sikkerhedsbriller på. Ifølge overlægen kunne sikkerhedsbriller have mindsket skaderne.

- Problemet er, at de ikke har brugt beskyttelsesbriller. Det kunne have gjort skaderne endnu mindre, hvis man havde brugt beskyttelsesbriller, lyder det fra overlægen.


Nyhedsoverblik