Øjebæ fyldt med skrammel solgt: Skal være nyt paradis til både

En forladt printplade-fabrik skal fremover være et mekka for både i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er 12 år siden, at printpladefabrikken Ruwel lukkede i Nykøbing Sjælland.

Siden er bygningerne forfaldet, og har været brugt som tilholdssted af unge, der ødelagde inventar og malede graffiti på væggene.

Nu er der imidlertid godt nyt til naboerne af den hærgede ejendom: Den er nemlig blevet solgt til to mænd, der vil gøre den tidligere fabriksbygning nær indgangen til havnen til et mekka for sejlere under navnet ”Marine-garagen”.

Skal rumme værksteder, butik og opbevaring

De gamle fabrikshaller skal således fremover benyttes til værksted og opbevaring af både for vinteren, der skal være butik med salg af ting til sejlads – og på 1. salen skal der være værksted for sejlmageren.

Der er således store planer med bygningen, hvor der i dag ligger et knæhøjt lag skrammel på gulvet.

- Vi skal nok få styr på det, siger Claus Skriver og Nicolai John Runge fra henholdsvis Sailrepair fra Sjællands Odde og Shipcare i Kirke Hyllinge. De er de to, der er gået sammen om at skabe et sejler-mekka i de tidligere fabriksbygninger.

De to er allerede så småt gået i gang med at få styr på bygningerne – men ikke alt skal ud, forklarer de. Noget af den flotteste graffiti får således lov til at blive.

- Jeg ved ikke, om det er respekt for kunsten – men jeg synes graffitien passer godt til en hurtigtgående speedbåd, siger Claus Skriver til TV ØST.

 

 

 


Nyhedsoverblik