Øboere: Det sejler for færgefarten

Der er blevet skåret ned i antallet af færgeafgange til Agersø og Omø, og det skaber problemer for de to øer. Slagelse politiker erkender problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Renny Rosenlund, der ejer Agersø Kro er utilfreds med den nye vintersejlplan, der er blevet indført for færgefarten mellem Agersø, Omø og Sjælland.

Der er nemlig blevet skåret i antallet af afgange mellem øerne i forbindelse med besparelser i Slagelse Kommune.

- Alene i weekenden er vi gået ned fra 16 afgange til otte afgange, lyder det fra kroejeren.

Det betyder, at en stor del af de gruppeturer, der normal kommer til kroen nu ikke kommer mere, fordi sejltidspunkterne ikke passer.

- De når enten ikke at spise morgenmad inden færgen sejler, ellers kan de først komme med en færge omkring frokosttid. Dermed kan de ikke nå at få hele gruppepakken inden de skal sejle igen klokken 16:30 – for der går ikke en færge mere om eftermiddagen, siger Renny Rosenlund, der blandt andet tilbyder pakkeløsninger til grupper fra blandt andet Ældre Sagen.

Kommunen har inviteret til dialog

Først fremlagde Slagelse Kommune en plan, hvor man ville afskaffe den første og sidste afgang på dagen. Det faldt ikke i god jord hos øboernes pendlere. Så ø-udvalget blev indkaldt til et møde med rederiet for at se på en anden løsning, men det møde var ifølge kroejeren ikke særligt konstruktivt.

- Med armen vredet om måtte vi vælge enten den plan med ydertidspunkterne, ellers kunne vi vælge den første plan uden ydertidspunkterne. Det var ligesom at vælge mellem at blive hængt eller blive skudt, siger kroejeren.

Udover fravalget af gruppeture til øen, så har den nye sejlplan også betydet færger proppet til randen og passagerer, der måtte efterlades på kajen.

Det kaos er ifølge øboerne opstået, fordi billetpriserne er sat ned, og turismen dermed stiger - samtidig med, at der er færre færgeafgange.

Politikerne lytter ikke

Agersø’ beboere føler ikke politikerne lytter til dem, men ifølge næstformanden I Teknik- Landdistrikt og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune, Jørn-Ole Didriksen (V), så vil man meget gerne lytte til øboerne.

- Vi er jo ikke som politikere sat i verden for at kunne genere øboerne mest muligt. Vi skulle jo gerne kunne indgå i en fornuftig konstruktion og dialog og så få det bedst mulige resultat ud af det, siger Jørn-Ole Didriksen (V).

Men besparelserne, der ledte til de nedbragte afgange blev indført halvandet år før prisændringerne. Så set i lyset af den stigende turisme til øerne, er Jørn-Ole Didriksen åben for en ny dialog om en anden løsning.

Der forelægger nemlig allerede 77 andre spareforslag klar, som man kan vælge at se på i stedet.


Nyhedsoverblik