Odsherreds plejehjem skal anrette maden selv

En lang række kommuner har fået penge til plejehjemskøkkener. I Odsherred skal pengene bruges på at få maden tættere på plejehjemsbeboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Kommune er en af de 65 kommuner, der har søgt penge fra en pulje fra Sundheds- og Ældreministeriet til plejehjemskøkkener.

Otte kommuner her i landsdelen har søgt penge fra puljen - i Odsherred får de 5,2 millioner kroner.

- Vi bad forvaltningen søge så mange penge, som vi kunne implementere, og nu skal vi så finde ud af, hvordan de præcist skal bruges, siger  Arne Mikkelsen (SF), der er formand for Social- og Forebyggelsesudvalget i Odsherred Kommune.

Maden skal anrettes på plejehjemmet

Pengene fra puljen kan bruges på, at etablere, renovere eller genåbne lokale køkkener på plejehjem.

- Håbet er, at vi vil være i stand til at anrette maden selv ude på plejehjemmene og få selve oplevelsen af mad og madlavning tættere på plejehjemsbeboerne, siger Arne Mikkelsen (SF).

Arne Mikkelsen (SF) håber også, at der kan blive lavet mad ude på plejehjemmene, men han er godt klar over, at det vil kræve en del ressourcer.

- Men meget tyder på, at fornemmelsen af, at der bliver lavet mad, og at der dufter af mad, vil kunne få de ældre til at spise. Nogen spiser jo ikke så meget og er underernærede, siger udvalgsformanden til TV ØST.

Kalundborg Madservice
Læs også
Ældremad: Penge på vej til køkkener på plejehjem
Kalundborg Madservice
Læs også
Ældremad: Penge på vej til køkkener på plejehjem

Nyhedsoverblik