Odsherred vil bekæmpe ukrudt med sprøjtegifte

Et flertal i kommunens byråd har netop vedtaget at bruge sprøjtemiddel mod ukrudt på fortove og andre arealer i Odsherred. Det vil blandt andet spare penge, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Kommune giver nu op i kampen mod ukrudtet og tager i stedet skrappere metoder i brug ved hjælp af sprøjtemidler.

Ind til nu har kommunen ellers forsøgt at komme problemet til livs ved mere miljøvenlige tiltag uden pesticider i form af skum og børster, men det har tilsyneladende været løsninger uden holdbare resultater, som endda også har været dyre, lyder det.

Derfor har et flertal i byrådet i Odsherred nu sagt ja til et bekæmpe ukrudtet på kommunale arealer med midlet TopGun.

- Indsatsen for bekæmpelse af ukrudt i dag er langt fra godt nok. Skulle vi brænde ukrudtet væk med samme effekt vil det koste 1,4 millioner kroner årligt og udlede 55 ton CO2 i atmosfæren om året. TopGun vil koste 0,3 millioner kroner årligt, fortæller formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune, Morten Egeskov (V).

Ifølge Odsherred Kommune skal sensorer hjælpe med at begrænse sprøjtegiften udelukkende til planten og ikke fortovet, og der skal bruges professionelle medarbejdere til opgaven.

Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF stemte mod forslaget. Byrådsmedlem Michael Kjeldgaard fra partiet har efterfølgende kaldt beslutningen for en ”trist sag” og frygter ifølge en pressemeddelelse, at  det fremover vil betyde en blåstempling af brug af pesticider også andre steder i kommunen.

Socialdemokraterne, Venstre og Odsherred-Listen stemte for brugen af sprøjtemidler.

Odsherred Kommune råder over 370.000 kvadratmeter fortov. 


Nyhedsoverblik