Odsherred skrotter Blå Flag og har nu hejst sit eget

Odsherred Kommune har meldt sig ud af Blå Flag-ordningen og lancerede søndag sin alternative flag-ordning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er for dyrt og for bureaukratisk - sådan lyder nogle af grundene til, at Odsherred Kommune har meldt sig ud af Blå Flag-ordningen, som blandt andet anviser gode badestrande og havne. 

I stedet har kommunen lavet sin egen ordning med et flag og en app, som søndag blev præsenteret på Gudmindrup Strand. 

Her i regionen er det foruden Odsherred kun Guldborgsund og Stevns Kommuner, der har meldt sig ud af ordningen, som har eksisteret i 30 år og også findes internationalt.

quote - Det er for bureaukratisk, for dyrt - og det giver ikke nok afkast

Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred

Ønsker en mere præcis ordning

- Vi synes ikke, at Blå Flag passer til koldtvandsstrandene her i Danmark. Og så ville vi gerne have oplevelser i nærheden integreret i ordningen, fortæller turistchef Hans Jørgen Olsen.

Og oplevelserne er netop en del af den nye app. Her kan man foruden at orientere sig om toiletter og ishuse på stranden også se, hvilke spændende oplevelser man kan finde i nærheden af stranden. 

Det nye flag i Odsherred Kommune.
Det nye flag i Odsherred Kommune. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Den nye app dækker kommunens 155 kilometer kyststrækning, men i første omgang er kun seks strande med. Det er dog håbet, at der næste år kommer 10 strande mere med i ordningen.

Sender informationsmateriale ud

- Det er for bureaukratisk, for dyrt - og det giver ikke nok afkast, siger borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S) om Blå Flag-ordningen, som har kostet kommunen 200.000 kroner om året. De penge er foreløbig gået til at udvikle den nye app og sætte skilte op på stranden, hvor besøgende kan orientere sig om den aktuelle badevandskvalitet. 

udklip.jpg
Læs også
Se kortet: Her kan du bade i sikkerhed
udklip.jpg
Læs også
Se kortet: Her kan du bade i sikkerhed

Hos Friluftsrådet, som administerer Blå Flag i Danmark, er direktør Jan Ejlsted træt af at høre, at kommunerne finder ordningen dyr og bureaukratisk.

- Det er et frit land, vi lever i - de kan sætte de flag op, de vil. Men de siger, at det er for bureaukratisk - og det tager altså bare 15 minutter at udfylde, siger Jan Ejlsted.

Han er bekymret for, om gæsterne kan finde ud af, at det nu er et andet flag, der hænger på strandene i de tre kommuner her i området, der er meldt ud. Men Odsherred Kommune har delt informationsmateriale ud til sommerhusejerne. 

- Nej, jeg tror egentlig ikke, gæsterne bliver forvirrede, lyder det fra borgmesteren.


Nyhedsoverblik