Nyt program på TV ØST går tæt på regionens kunstnere

00:48

Udtryk sendes torsdage kl. 19.50 på TV ØST. Programmerne kan desuden ses her på hjemmesiden, når de har været sendt på tv.

I det nye kulturprogram ”Udtryk” på TV ØST besøger vi en række af regionens kendte kunstnere.

Udtryk.

Det er titlen på TV ØSTs nye kulturprogram. Et program, der tegner et portræt af en række af regionens kendte, udøvende kunstnere.

Vi spørger, hvorfor kunstnerne gør det, de gør, og vi er med dem i deres arbejdende værksteder.

I det første program, der bliver sendt torsdag den 3. maj 2018, besøger vi billedkunstner Thomas Kluge, som maler med en næsten fotografisk præcision, og som mange kender fra hans berømte og berygtede portræt af kongefamilien.

Polle fra Snave

I de kommende programmer kan du blandt andre møde skuespiller Jens Andersen fra Nyråd ved Vordingborg.

Han blev verdenskendt i Danmark i rollen som Polle fra Snave i 2001. Vi tager en snak med ham om, hvordan han har det med rollen som den naive Polle, men vi skal også høre om hans øvrige karriere.

Blandt andet er han lige nu en del af Det Kongelige Teaters store udendørs forestilling ”Røde Orm” i Ulvedalene nord for København, ligesom han optræder sammen med Ensemble Storstrøm i fortællekoncerten ”Ingen vej tilbage”.

En 92-årig billedkunstner

Vi besøger også den 92-årige og stadig aktivt udøvende billedkunstner Grete Balle fra Kalundborg.

Grete Balle slog igennem på den danske kunstscene i 1960’erne med sine eksperimenterende væverier. Hun vævede blandt andet med fiskegarn, plastic og pigge fra hulepindsvin.

I dag er væven pakket væk, men det er kreativiteten og trangen til at udtrykke sig ikke. Nu udtrykker hun sig igennem maleri og stofcollager og har ikke i sinde at stoppe foreløbig.

Udtryk sendes torsdage kl. 19.50 på TV ØST. Programmerne kan desuden ses her på hjemmesiden, når de har været sendt på tv.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App