Nyt Lalandia nærmer sig

Byggeriet af et nyt Lalandia i Sverige er rykket et skridt nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først var der et, så var der to, og nu kan et tredje Lalandia-badeland være på vej.

Den svenske kommune Motala har nemlig godkendt de lokalplaner, der er grundlag for, at der kan etableres et Lalandia i byen Motala. Dermed er realiseringen af det første Lalandia uden for Danmark rykket et stort skridt nærmere.

- Vi har gennem et par år undersøgt mulighederne for at etablere os i Sverige. Undersøgelserne har været positive, og med dagens godkendelse kan vi nu sætte ekstra fart på vores arbejde med projektet i Sverige, udtaler Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia, i en pressemeddelelse.

quote Byen ligger i et meget naturskønt område ved søen Vättern og er samtidig inden for køreafstand af byer med et stort befolkningsunderlag

Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia

Det første Lalandia åbnede ved Rødby på Lolland tilbage i 1988, og i 2009 åbnede endnu et Lalandia i Billund.

Med et stort badeland i Motala, der ligger ved søen Vättern cirka fire en halv times kørsel nordøst for Malmø, kan en stor del svenske, som besøger de danske badelande, i stedet blive i hjemlandet og hoppe i de indendørs svømmebassiner.

slagelse_kommune_2.jpg
Læs også
Samlet rådhus i Slagelse skal lokke investorer til badeland
slagelse_kommune_2.jpg
Læs også
Samlet rådhus i Slagelse skal lokke investorer til badeland

- Motala er den helt rette placering for os. Byen ligger i et meget naturskønt område ved søen Vättern og er samtidig inden for køreafstand af byer med et stort befolkningsunderlag, siger Jan Harrit.

Vil bygge olympisk pool

Et Lalandia i Motala vil få mange af de aktiviteter, som gæsterne kender fra Danmark.

Der vil blandt andet være en stor indendørs Aquadome, et legeland, restauranter og caféer. Desuden planlægger Motala Kommune at opføre en moderne svømmehal med en 50 meters olympisk pool i tilknytning til et nyt Lalandia.

120628_Lalandia.jpg
Læs også
Lalandia pønser på at åbne et tredje ferieland i Sverige
120628_Lalandia.jpg
Læs også
Lalandia pønser på at åbne et tredje ferieland i Sverige

- Vi glæder os meget til at arbejde videre på projektet i Sverige. Udover Aquadomen og centerfaciliteterne, så vil de omkringliggende ferieboliger også blive meget attraktive. Vi har mulighed for at opføre 550 ferieboliger. Det vil være en kombination af feriehuse og ferielejligheder, hvoraf en del vil få en meget flot udsigt over søen Vättern, siger Jan Harrit.


Nyhedsoverblik