Nyt fund i drabssag uden lig - nu kommenterer politiet sagen

Den 40-årige forretningsmand Henrik Haugberg Madsen forsvandt i 2010 fra Enø. To mænd er idømt lange fængselsstraffe for drabet, selv om der aldrig er fundet et lig.

TV 2 fandt frem til en varevogn med blod fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen fra Enø. Nu kommenterer politiet sagen.

Der er stadig ikke fundet et lig, gerningssted, tekniske spor eller beviser i sagen om den 40-årige forretningsmand Henrik Haugberg Madsen, der forsvandt i 2010 fra Enø.

To mænd er efterfølgende blevet dømt skyldige for drabet på Henrik Haugberg Madsen, selv om der ikke er fundet et lig.

Og nu har sagen taget en uventet drejning. TV 2 har nemlig fundet en varevogn, VW-transporter, med blod fra Henrik Haugberg Madsen. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke set nogen anledning til at deltage i et interview til TV 2, fordi det handler om en afsluttet sag.

Men nu tager politiet bladet fra munden, efter TV 2’s nye oplysninger. 

Læs også Nyt bevis i drabssag: Tv-hold finder bil med blod

- I dagens nyheder fremkommer der imidlertid oplysninger om, at politiet under sagens efterforskning ikke var opmærksom på, at parteringen af liget skulle være sket i en VW-transporter. Dette er ikke korrekt, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

- Under sagens efterforskning ledte politiet efter dels en Mercedes Sprinter, som skulle være anvendt til at transportere liget fra gerningsstedet på Enø samt en VW-varebil, som skulle være anvendt i forbindelse med den efterfølgende partering af liget.

Foretaget undersøgelser af bilen

I pressemeddelelsen skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at vidner, som kunne have oplysninger om VW-varebilen, ikke delte deres viden med politiet – og derfor endte sporet blindt.

- Formodningen var derfor, at bilen var blevet skrottet og eksporteret ud af landet, lyder det i meddelelsen.

- Vi kan nu konstatere, at vidner, som ikke tidligere ønskede at give disse oplysninger til politiet, øjensynligt har bidraget med nye oplysninger i forbindelse med tilblivelse af udsendelsen. Dette har medført, at en VW-transporter er dukket op.

Politiet har nu fået overdraget VW-transporteren, og der er foretaget en teknisk undersøgelse af bilen for mulige spor.

Resultatet af undersøgelserne ikke er klar endnu, lyder det fra politiet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App