Nyt bryggeri med autistiske medarbejdere

Autister har svært ved at få job på det almindelige arbejdsmarked, men det vil en gruppe ildsjæle i Skippinge gøre noget ved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Æblehøjgård i Skippinge ved Hørve, er der plads - både til øl og til mennesker med særlige behov. Her vil det nye bryggeri "People Like Us - Skippinge Brew"  nu skabe arbejdspladser for op  til 25 autistiske medarbejdere. 

- Det er lidt en tilfældighed, at det blev øl. Det kunne sådan set ligeså godt være blevet gummistøvler eller chokolade, siger Lars Carlsen der er chef for den socialøkonomiske organisation Levas, der står bag bryggeriet.

Men det er altså øl der er omdrejningspunkt for den nye virksomhed. Og det blev det fordi Lars Carlsen løb ind i stifteren af det danske øl-imperie "Mikkeler". De to fik en snak om autisters problemer med at få arbejde, og den snak satte gang i meget. 

- At vi møder en mand som Mikkel, som siger ja til en ide om at lave et bryggeri drevet af autister, - så var det jo bare at starte der, -siger Lars Carlsen.

Bryggerne hos "Mikkeler" havde et prøveanlæg de kunne undvære, og Æblehøjgårds ejer, Helge Fredslund, var med på at  lade folkene fra People like Us flytte ind på gården.

- At kunne være med til at hjælpe en sårbar gruppe der ikke har det nemt, -at kunne hjælpe dem til nogle arbejdspladser, det er det, det hele handler om, siger Helge Fredslund. 

Klarer bryggerjob trods angst

En af de kommende medarbejdere, Ronnie Ferdinandsen, er 22 år gammel. En del af hans autisme-diagnose skyldes social angst. Nu håber han bryggerijobbet bliver til noget.

- Det betyder meget at komme ud og få lavet et eller andet. Jeg har lidt af depression og ikke gået i skole i mange år, så jeg har ikke lavet noget. At de (People Like Us) kommer med noget som også interesserer mig, det er virkelig, virkeligt fedt. 

Udviklet af kendt bryggeri

Øllet fra "People Like Us - Skippinge Brew" er allerede ude i fire varianter, brygget af det kendte bryggeri "Mikkeler" men udviklet i Skippinge. Nu skal produktionen hjem til Skippinge, og det skal der skaffes penge til gennem Crowdfunding, - så private og andre kan være med. 

- Der er virkelig brug for at tænke nyt, hvis vi skal få de her unge ud på arbejdsmarket, siger Lars Carlsen. 

Se mere om crowdfundingprojektet her.

 


Nyhedsoverblik