Nykøbing Sj: 100 personer fylder sandsække som sikring mod Urd

Der er risiko for forhøjet vandstande under stormen Urd – blandt andet i Nykøbing Sjælland. Her er flere borgere mødt op for at fylde sandsække.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er risiko for stormflod ved Isefjorden, og det har fået mange borgere i Nykøbing Sjælland til at møde op ved et sanddepot i byen for at fylde sække. Sækkene kan forhåbentlig forhindre vand i at trænge ind i byens huse.

En af de fremmødte er Lasse Dalsten, der bor i København. Han mødte op, fordi hans svigermors hus i byen blev oversvømmet under stormen Bodil i 2013.

- Derfor er vi lige oppe for at fylde sække, så vi kan sikre os, hvis vandstanden bliver høj, siger han til TV ØST.

Borgere forbereder sig

Og ifølge beredskabsassistent Peter Christiansen har der været godt 100 personer forbi sanddepotet for at forberede sig på aftenen og natten, hvor der kan komme vindstød af stormstyrke på op mod 28 meter per sekund.

- Vi har haft problemer med vandstanden her i Nykøbing tidligere, så derfor har vi det her depot. Der har været rimelig mange for at fylde sække, og vi står her så længe, det er nødvendigt, siger Peter Christiansen.

Det voldsomme blæsevejr kan være skyld i forhøjede vandstande omkring Isefjorden. Især Holbæk, Kalundborg og Odsherred er udsatte.

 


Nyhedsoverblik