Ny afgørelse: Xu Zhang skal forlade Danmark med det samme

Den 23-årige studerende Xu Zhang skal øjeblikkeligt forlade Danmark, selvom hendes sag endnu ikke er endeligt afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 23-årige studerende Xu Zhang fra Slagelse er blevet nægtet ophold i Danmark, og skal forlade landet hurtigst muligt.

Det står klart efter hun er blevet nægtet ophold i Danmark, mens en klage over afslag på hendes opholdstilladelse behandles af Udlændingenævnet.

- Jeg skal forlade Danmark, så snart det kan lade sig gøre. Det er afgørelsen, fortalte min advokat her til eftermiddag, siger en stærkt påvirket Xu Zhang til TV ØST onsdag eftermiddag.

Udlændingenævnet skriver i deres afgørelse, at de kun i særlige tilfælde kan give tilladelse til at blive i landet, mens en klage behandles - eksempelvis hvis den pågældende er alvorligt syg, og derfor ikke kan rejse.
De mener dog ikke, at undtagelsesreglerne gælder for Xu Zhang.

Har bestilt sin udrejse

- Jeg har jo lige fået beskeden. Jeg er bare rigtig ked af det, og jeg kan næsten ikke tænke på, hvad der skal ske, siger hun.

Xu Zhang blev student i sommer og er nu ved at tage en uddannelse i international handel på CBS. 

Selvom det kun er halvanden time siden, at hun fik beskeden, så har den 23-årige kvinde allerede bestilt sin rejse til Kina.

Frygter for sin uddannelse

Xu Chang er bange for, hvilke konsekvenser udvisningen får for hendes uddannelse.

- Det får stor betydning, det er der ingen tvivl om. Jeg kan ikke følge undervisningen fra Kina. Men nu skal jeg rejse, men jeg prøver at tale med skolen om muligheden for orlov, mens sagen kører. Det håber jeg kan lykkes. Men det er noget, som jeg skal tale med CBS om i morgen, siger hun. 

Xu Zhang
Læs også
Udvisning udløser shitstorm: 100 sure kommentarer på én time
Xu Zhang
Læs også
Udvisning udløser shitstorm: 100 sure kommentarer på én time

Hun frygter dog, at der let kan gå seks måneder eller mere før der er en afgørelse i hendes ankesag.

Skal bruge dagen med sine venner

Xu Chang  er stærkt påvirket af afslaget, og regner med at bruge resten af dagen på at forberede sin afrejse.

- Jeg vil tale med mine venner og fordøje det her. Og så skal jeg i gang med at pakke mine ting, siger en stærkt påvirket Xu Zhang  til TV ØST.

Tilknytning til Kina for stor

Den 23-årige kvinde har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse, fordi Udlændingestyrelsen vurderer, at hendes tilknytning til Kina er større end den, hun har til Danmark.

En støttegruppe omkring den 23-årige pige har indsamlet flere tusind underskrifter for at hun kan få lov til at blive i Danmark indtil videre. Støttegruppen er forarget over afgørelsen, fordi Xu Zhang ikke kan bruge sin danske studentereksamen i Kina, og fordi hun er for gammel til at tage en ny, kinesisk uddannelse.

Xu Zhang skulle oprindeligt have forladt landet den 10. februar, men udvisningen blev udskudt af hendes klage. Nu står det dog klart, at hun ikke får lov til at blive i landet mens klagen behandles.

 

 


Nyhedsoverblik