Ny udligningsordning kan koste Lolland Kommune 65 millioner

Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S) har i mange år haft den mission at gøre op med den ulige kommunale udligning. Men nye beregninger tegner ikke godt for Lolland Kommune. Foto: TV ØST

Regeringens udligningsforhandlinger tyder på en økonomisk lussing til Lolland Kommune. Det viser uvildige beregninger fra analyseinstitut.

- Det er en katastrofe, hvis det sker! Sådan er Schou Rasmussens (S) reaktion på, at Lolland Kommune kan miste mange millioner kroner på den nye kommunale udligning.

Et uvildigt analyseinstitut har netop foretaget beregninger, der viser, at Lolland Kommune vil miste op til 65 millioner kroner den nye på kommunale udligning. Det skriver Folketidende.

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at nogle af landets fattigste kommuner skal slippe penge i det her. Så synes jeg, at hver eneste folketingspolitiker skal spørge sig selv, om de virkelig kan leve med det her, siger Holger Schou Rasmussen til Folketidende.

Læs også Politikere fra Lolland-Falster ønsker mere retfærdigt udligningssystem

Befolkningstilbagegang er skurken

Lolland Kommune har fået analysefirmaet Dataproces til at køre en uvildig beregning på, hvad de fem udligningsmodeller kommer til at koste Lolland Kommune. Modellerne er regeringens udgangspunkt for forhandlingerne. I alle fem scenarier mister Lolland kommune et sted mellem 37 og 65 millioner kroner.

Det skyldes især kriteriet om befolkningstilbagegang. Regeringen vil skære i tilskuddet til kommuner med faldende befolkningstal, og her er Lolland Kommune den kommune i landet, der mister flest borgere.

Læs også Udligning skaber splittelse blandt landets kommuner

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App