Ny udligningsordning kan koste Lolland Kommune 65 millioner

Regeringens udligningsforhandlinger tyder på en økonomisk lussing til Lolland Kommune. Det viser uvildige beregninger fra analyseinstitut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en katastrofe, hvis det sker! Sådan er Schou Rasmussens (S) reaktion på, at Lolland Kommune kan miste mange millioner kroner på den nye kommunale udligning.

Et uvildigt analyseinstitut har netop foretaget beregninger, der viser, at Lolland Kommune vil miste op til 65 millioner kroner den nye på kommunale udligning. Det skriver Folketidende.

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at nogle af landets fattigste kommuner skal slippe penge i det her. Så synes jeg, at hver eneste folketingspolitiker skal spørge sig selv, om de virkelig kan leve med det her, siger Holger Schou Rasmussen til Folketidende.

marcus_knuth.jpg
Læs også
Politikere fra Lolland-Falster ønsker mere retfærdigt udligningssystem
marcus_knuth.jpg
Læs også
Politikere fra Lolland-Falster ønsker mere retfærdigt udligningssystem

Befolkningstilbagegang er skurken

Lolland Kommune har fået analysefirmaet Dataproces til at køre en uvildig beregning på, hvad de fem udligningsmodeller kommer til at koste Lolland Kommune. Modellerne er regeringens udgangspunkt for forhandlingerne. I alle fem scenarier mister Lolland kommune et sted mellem 37 og 65 millioner kroner.

Det skyldes især kriteriet om befolkningstilbagegang. Regeringen vil skære i tilskuddet til kommuner med faldende befolkningstal, og her er Lolland Kommune den kommune i landet, der mister flest borgere.

Martin_Damm_.jpg
Læs også
Udligning skaber splittelse blandt landets kommuner
Martin_Damm_.jpg
Læs også
Udligning skaber splittelse blandt landets kommuner

Nyhedsoverblik