Ny udgave af Sundhedsplatformen bliver forsinket: Det koster flere millioner kroner

En ny opdatering af Sundhedsplatformen er blevet udskudt tre måneder, og forsinkelsen får økonomiske konsekvenser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der har været rigeligt med udfordringer forbundet med Sundhedsplatformen.

IT-systemet har allerede været tung på udgiftssiden, og nu må Region Sjælland og Region Hovedstaden finde flere penge frem.

I sidste uge blev det besluttet, at en opdatering først skal gennemføres i slutningen af februar næste år. En opdatering, der ellers skulle gennemføres i november i år.

quote Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket

Heino Knudsen (S), formand i Region Sjælland

- Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket. Konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes, udtalte Heino Knudsen (S), formand i Regions Sjælland, i sidste uge.

Flere udgifter til bemanding

Forretningsudvalget i Region Sjælland drøftede forsinkelsen af systemopdateringen på et udvalgsmøde mandag. Konklusionen er, at et millionbeløb skal afsættes til udskydelsen.

Omkostningerne forventes at løbe op i 10-13 millioner kroner samlet set for Region Sjælland og Region Hovedstaden.

quote Der er for stor risiko ved at komme med den til november, fordi det er ikke landspatientregistersystem, som opdateringen er bygget til

Heino Knudsen (S), formand i Region Sjælland

Pengene skal sættes af til bemandingen af den projektgruppe, som arbejder med opdateringen. Her er det både interne og eksterne medarbejdere, der arbejder på den nye systemopdatering.

For stor mundfuld

Både Region Sjælland og Region Hovedstaden har valgt at udsætte opdateringen, så den gennemføres på samme tid som indførelsen af det nye landspatientregistret.

Og for at undgå at personalet skal lære to forskellige it-systemer at kende med kort tids mellemrum, har man i Region Sjælland sammen med Region Hovedstaden valgt også at udskyde opdateringen af Sundhedsplatformen.

- Der er mange årsager til det her, og den primære er, at vi gerne vil komme med en opdatering der virker. Der er for stor risiko ved at komme med den til november, fordi det er ikke landspatientregistersystem, som opdateringen er bygget til, siger Heino Knudsen i dag til TV ØST.

Forsinkelsen ærgrer formanden i Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ville hellere have, at vi fik et velfungerende system nu eller til november og ikke først til februar, siger formanden for Overlægeforeningen og overlæge på Holbæk Sygehus, Lisbeth Lintz.


Nyhedsoverblik