Ny sportshal i Rødvig står klar i 2018

Senest den 1. august 2018 kan borgerne i Rødvig bruge den nye sportshal. Udover sportslige aktiviteter skal hallen også være et samlingssted, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden længe står den nye sportshal klar i Rødvig.

Natur-, Fritids- & Kulturudvalget (NFK) har nemlig på torsdagens møde besluttet at gå i videre forhandling med Dansk Halbyggeri om den længe ventede hal. Stevns Kommune har sat den 1. august som sidste afleveringsdato.

Formand for NFK, Bjarne Østergård Rasmussen, er tilfreds med beslutningen.

- Udgangspunktet fra starten har været at få mest mulig hal for pengene, og med projektet fra Dansk Halbyggeri får vi ikke bare en flot hal, der passer godt ind i området, vi får også en velindrettet bygning med en god sammenhæng mellem forhal, klublokale og selve hallen, siger han.

quote Tanken er, at der også kan komme en slags medborgerhus ud af det

Bjarne Østergård Rasmussen, Formand for NFK

Mere end en sportshal

Kommunaludvalget i Stevns Kommune har bevilget 14,6 millioner kroner til halprojektet. En del af pengene skal gå til planlægning og udgravninger, mens de resterende 11-12 millioner kroner går til selve hallen.

Med den nye hal håber formanden, at det også vil være et samlingssted for byens borgere.

- Det er først og fremmest en god hal af en vis størrelse og pæn af udseende. Men der skal også være nogle faciliteter, så det er andet end bare sport. Tanken er, at der også kan komme en slags medborgerhus ud af det, siger han til TV ØST.

Stor opbakning

I december var der cirka 80 fremmødte til borgermøde om den nye sportshal i Stevns Kommune. Borgerne var inviteret til formøde om lokalplan og et kommuneplantillæg over grunden, hvor den nye hal i Rødvig skal ligge. Bjarne Østergård Rasmussen er begejstret for borgernes opbakning.

- Det er helt fantastisk det her projekt, for det har været meget borgerrelateret. De har været meget aktive i Rødvig og Sydstevns omkring det. Vi har haft gode folk inde over sammen med os politikere og sammen med fagfolkene i forvaltningen. Det har været et teamwork på næsten forbilledelig vis, fortæller han TV ØST.

Størrelsen på den kommende hal udgør 1.797 kvadratmeter, hvor af selve hallen er på 1.272 kvadratmeter. De indvendige mål er cirka 24 gange 43 meter.

Stevns Kommune forventer at tage første spadestik til Rødvigs nye sportshal omkring november 2017.


Nyhedsoverblik