Storstrømsbroen: Italienere kan ryge ud i næste uge

Endnu et firma kan ryge helt ud af kontrakten på den nye danske bro til 2,1 milliarder kroner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først var de tre italienske entreprenørfirmaer, der skulle bygge Storstrømsbroen. Så ramte skandalerne, og et af firmaerne blev sendt ud i mørket.

Nu kan endnu et af firma ryge ud af kontrakten på den nye danske bro til 2,1 milliarder kroner. Det skriver Fagbladet 3F.

Det bekræfter en pressetalsmand for det italienske konsortium, der har vundet EU-udbuddet på Storstrømsbroen, overfor Fagbladet 3F.

Det er firmaet Grandi Lavori Fincosit (GLF), der har fået en deadline i næste uge til at dokumentere deres kreditværdighed.

Nedskrevet til 0,01 procent

Hvis ikke GLF kan stille de rette økonomiske garantier, vil selskabet Itinera, der lige nu udgør størstedelen af det italienske byggekonsortium, ifølge Fagbladet 3F tage den konsekvens og skille sig af med GLF.

Hvis GLF derimod har fået fornyet økonomisk styrke, kan de igen få en større andel i Storstrømsbro-projektet. 

Ny storstrømsbro
Læs også
Byggefirma bag Storstrømsbro anklaget i stor skandalesag
Ny storstrømsbro
Læs også
Byggefirma bag Storstrømsbro anklaget i stor skandalesag

GLF er lige nu nedskrevet til 0,01 procent i det italienske konsortium, efter de i april blev sendt økonomisk til tælling og ikke længere kunne stille nogen økonomiske garantier.Det er manglende betaling fra en række byggeprojekter i Italien, der har fået pengeinstitutterne til at stoppe for udlån til GLF.

Også firmaet firma Condotte er blevet nedskrevet til symbolske 0,01 procent af det kommende brobyggeri mellem Sjælland og Falster. I februar blev deres rolle i Storstrømsbro-projektet drastisk reduceret, efter en række kompromitterende sager så dagens lys.

Vejdirektoratet oplyser til Fagbladet 3F, at de ikke har nogen kommentarer til sagen.


Nyhedsoverblik