Ny serie: Kom helt tæt på fire gymnasieelever i deres vej mod studenterhuen

Tre år på Kalundborg Gymnasium er snart slut for eleverne i 3.a. I en ny serie følger TV ØST fire gymnasieelever i den sidste, afgørende tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre års hårdt slid, afleveringer, karakterer, venskaber, kærlighed og fester ender om lidt i en studenterhue for mange unge gymnasieelever.

På Kalundborg Gymnasium hedder nogle af de elever Carl, Zeinab, Vanilla og Hassan, og dem kan du møde i vores nye serie Vejen til huen.

I fire afsnit følger vi de fire gymnasieelever helt tæt på, fra sidste skoledag over læseferie og eksamener - helt frem til studentervognskørslen.

quote Det har været de måske bedste tre år af mit liv

Hassan, Kalundborg Gymnasium

- De har været de bedste tre år af mit liv

Vejen til huen møder vi Carl på 18 år, der er familiens første student og har en helt klar holdning til, hvordan man klarer sig igennem gymnasiet.

- Man kan godt være gode venner med lærerne uden at sidde helt op i røven på dem, ligesom mange af pigerne gør, og det, tror jeg bare, er en evne, man skal lære fra start af, fortæller Carl i afsnit 1.

Søskendeparret Zeinab og Hassan stammer fra Libanon, og det er både med glæde og vemod, at de ser frem mod at blive færdige på Kalundborg Gymnasiet og sige farvel til resten af 3.a.  

- Det har været de måske bedste tre år af mit liv, siger Hassan.

Vanilla er den sidste af de fire elever, vi følger i serien. Foruden fritidsjob og kæreste klarer hun sig snorlige igennem gymnasiet – men det kræver hårdt arbejde.

- I folkeskolen var jeg nok hende stræberen, men det er jeg ikke alene om længere. Vi er nok 15 stræbere ud af 25 elever, fortæller hun.

Du kan se første afsnit af Vejen til huen på vores YouTube-kanal eller herunder.  


Nyhedsoverblik