Ny international linje i Nakskov skal give folkeskolen kant

Til august vil en række 7. klasser få muligheden for en mere global orienteret undervisning, når Byskolen i Nakskov opretter en international linje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Byskolen i Nakskov vil tilbyde kommende 7. klasser muligheden for at vælge en international linje, der giver redskaber til at samarbejde på tværs af landegrænser.

Initiativet vil starte efter sommerferien, og alle fra Lolland Kommune har mulighed for at søge ind på linjen, hvis de ønsker en international profil.

quote Vi ønsker både at omfavne verden omkring os, men også at give folkeskolen lidt kant

Kasper Roug, formand for Børne- og Skoleudvalget

- I skoleudvalget er vi blevet enige om, at der er behov for en international profil. Vi ønsker både at omfavne verden omkring os, men også at give folkeskolen lidt kant. På den måde kan den stå som et modstykke til privat- og friskolerne i området, siger Kasper Roug (S), formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune.

Undervisningen vil få en international dimension, hvor der vil være fokus på fremmedsprog, kulturforståelse og globalt medborgerskab. Det betyder dog ikke, at al undervisning vil foregå på et fremmedsprog, men at der vil være et større fokus på at se udover Danmarks grænser.

I kontakt med omverden

Tidligere har Byskolen i Nakskov haft gode erfaringer med udveksling gennem europæiske ERASMUS-programmer og venskabsskoler. Derfor er skolen motiveret til at udvikle tilbuddet, som kan give en større indsigt i en kompliceret verden. 

quote Alle kan få chancen, da det handler om at styrke eleverne og folkeskolen

Kasper Roug, formand for Børne- og Skoleudvalget 

Eleverne vil derfor få mulighed for at komme i kontakt med skoler i andre lande og bruge værktøjer som Google Apps, Skype og andet som en del af undervisningen. 

Hvis det lyder interessant, skal man søge ind, lyder opfordringen fra Kasper Roug, formand for Børne- og Skoleudvalget. Alle elever har mulighed for at blive optaget uanset niveau. 

instrument
Læs også
Unikt samarbejde: Her lærer alle at spille på instrument
instrument
Læs også
Unikt samarbejde: Her lærer alle at spille på instrument

- Alle kan få chancen, da det handler om at styrke eleverne og folkeskolen. Det er heller ikke udelukkende elever fra Byskolen, der kan søge linjen. Det gælder elever i hele Lolland Kommune, siger formanden. 

Byskolen i Nakskov regner med at fortsætte den internationale linje til langt ude i fremtiden. 


Nyhedsoverblik