Nummerpladen bliver din nye brobizz over Storebælt

En ny betalingmetode er på vej ved Storebælt og Øresund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bip.

Der er en helt ny betalingmetode på vej ved Storebælt og Øresund. Har kan betalingen i fremtiden klares i farten med en nummerpladeaflæsning.

Det oplyser FDM.

Scannere vil ganske enkelt kunne registrere bilens nummerplade som en ny form for brobizz. Når nummerpladen er scannet, vil broafgiften blive trukket fra ejerens bankkonto.

De første forsøg med det nye system, der kaldes Brobizz Light og indføres af Sund & Bælt, går i gang til efteråret og hele systemet forventes i gang fra næste år.

Det nye system ventes også anvendt på den kommende Roskilde Fjord-bro, og ifølge FDM vil nummerpladen formentlig senere kunne bruges til betaling andre steder. 

Storebæltsbroen
Læs også
Storbæltsbroen udfører stort vejarbejde midt i sommersæsonen
Storebæltsbroen
Læs også
Storbæltsbroen udfører stort vejarbejde midt i sommersæsonen

- Brobizz Light bliver et godt supplement, for mange glemmer at få deres Brobizz med. Med den nye løsning kan de alligevel komme hurtigt igennem og få de normale rabatter, siger administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen, til FDM.

Der kan dog opstå visse problemer med den nye betlingsmetode. En svaghed ved nummerpladesystemet er nemlig, at det kan svigte ved snevejr, ligesom registreringen af nummerpladen reagerer lidt langsommere i betalingsanlægget. 


Nyhedsoverblik