Nu er sagen helt afsluttet: Jean får 300.000 kroner i erstatning for misbrug

Sagen mellem Jean Rasmussen og Kalundborg Kommune er nu endeligt afsluttet. Kommunen vil ikke tage erstatningssagen til Højesteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For halvanden uge siden bestemte Østre Landsret, at Kalundborg Kommune skal udbetale 300.000 kroner i erstatning til 33-årige Jean Rasmussen fra Slagelse.

Jean Rasmussen blev seksuelt misbrugt af sin stedfar i flere år, fra hun var omkring otte år gammel. Dengang boede hun i den daværende Bjergsted Kommune, som i dag hører under Kalundborg Kommune.

Og kommunen burde altså have gjort mere for at skærme Jean Rasmussen mod de seksuelle overgreb, slog Østre Landsret fast.

Jean Rasmussen
Læs også
Jean var offer for seksuelt misbrug: Der var nogen, der ikke passede på mig som barn
Jean Rasmussen
Læs også
Jean var offer for seksuelt misbrug: Der var nogen, der ikke passede på mig som barn

Dén beslutning viser sig nu at være endelig. Kalundborg Kommune vil nemlig ikke tage sagen til Højesteret, bekræfter kommunens kommunikationschef Tea Hviid overfor TV ØST.

- Nej, vi går ikke videre med sagen, siger hun. 

Glad for anerkendelsen

quote Det gør meget at vide, at domstolen har anerkendt, at det var forkert, det der skete. Den er der ikke nogen, der kan tage fra mig nu

Jean Rasmussen, Slagelse

Det glæder Jean Rasmussen, at der nu er blevet sat et endeligt punktum i sagen.

- Det er rart, at det er slut nu. Nu skal jeg ikke kæmpe videre, og nu kan jeg fortsætte med min behandling uden hele tiden at være påvirket af, hvornår den næste retssag er, og jeg skal ikke hele tiden gennemgå oplevelserne igen, siger hun til TV ØST.

- Det gør meget at vide, at domstolen har anerkendt, at det var forkert, det der skete. Den er der ikke nogen, der kan tage fra mig nu.

Erstatningens størrelse gør en forskel

Jean Rasmussens erstatningssag er af principiel karakter, fordi det er første gang, en dansk domstol har taget stilling til en kommunes ansvar i forhold til overgreb i egen familie og altså ikke i en plejefamilie. Derfor var sagen ikke for byretten, men blev afgjort i Østre Landsret som første instans. 

Læs også
Jean får erstatning efter misbrug: - Måske vil kommunerne tænke lidt mere i fremtiden
Læs også
Jean får erstatning efter misbrug: - Måske vil kommunerne tænke lidt mere i fremtiden

Og Jean Rasmussen tror især, at erstatningens størrelse kan gøre en stor forskel for andre i lignende situationer i fremtiden.

- Det gør en forskel for andre, for hvis erstatningen kun var på 30.000 kroner, så havde det ikke betydet noget som helst for kommunerne. Så ville de ikke blive ramt økonomisk, siger hun.

Derfor håber hun også, at flere folk tør stå frem i fremtiden og søge hjælp.

- De kan lægge sag an, for nu er det jo bevist, at selv gamle sager kan gå igennem. Og så håber jeg, at kommunerne bliver endnu mere opmærksomme, og at de handler hurtigere og bedre, siger Jean Rasmussen.

Selv skal hun nu i gang med at få behandling for følgerne af de mange overgreb. Hun kæmper i dag med både angst, depression og posttraumatisk stress (PTSD).

Se indslaget: Kalundborg kommune er ved Østre Landsret dømt til at betale 300.000 kroner i erstatning til Jean Rasmussen. Hun blev, fra hun var otte år, udsat for seksuelle overgreb af sin stedfar.

Nyhedsoverblik