Det vi har sammen

Hvem får Michelins eftertragtede stjerner?

03:45

I dag går det løs. Det er blevet tid til lancering af dette års michelinguide der hedder Michelin guide nordic countries 2017. Det er samtidig tiden for spekulationer og spådomme om, hvem der får og eventuelt mister deres Michelinstjerne. Sidste år blev Hotel Frederiksminde I Præstø præmieret med den eftertragtede stjerne og her nogle dage inden offentliggørelsen er der nerver på hos køkkenchefen Jonas Mikkelsen

Klokken 10 bliver Michelin-stjernerne uddelt. Regionen har tre restauranter, der alle udpeges til kandidater. Følg med live fra uddelingen i artiklen.

Hotel Frederiksminde satser på at beholde deres stjerne. Dragsholm Slot håber meget på endelig at få en, og Babette vil rigtig gerne beriges. 

Og klokken 10 bliver det offentliggjort, hvem der bliver hædret med en eller endnu en fornem Michelin-stjerne. 

Uddelingen af de berømte stjerner finder sted på Vasateateret i Stockholm. 

Jonas Mikkelsen, der er køkkenchef på Hotel Frederiksminde, tror og håber på, at de kan beholde deres Michelin-stjerne.

- Det ville være en forløsning og rigtigt dejligt at beholde vores stjerne fra sidste år. Det er selvfølgelig det, vi håber og tror på.  Dermed beviser vi, at stjernen fra sidste år ikke var en fejl, og at vi er gode nok, siger  Jonas Mikkelsen til TV ØST. 

Læs også Frederiksminde tror fortsat på Michelin-stjerne

Spænding hos Dragsholm Slot

Også hos Dragsholm Slot er der en tydelig spænding. 

- Vi glæder os til at finde ud af, hvad der sker. Vi har ikke hørt noget, så på den måde, ved vi ikke noget, siger Claus Henriksen, køkkenchef hos Dragsholm Slot, til TV ØST.

- Man får sommerfugle i maven. Man er jo til eksamen på en eller anden måde.

Læs også Dragsholm Slot: Stor stolthed, hvis vi får en stjerne

Men hos Babette er de ikke så overbeviste om, at det overhovedet har været med i overvejelserne, om de skulle have en stjerne. 

- Jeg tror ikke på, at vi får stjernen i år. Den ville være rar at få, men jeg tror ikke, vi har haft besøg, lyder det fra Patrick Godborg, der er køkkenchef hos Babette.

- Jeg har ikke spottet nogen, som har haft "Michelin-inspektør-adfærd" hernede. 

Om Babette alligevel bliver hædret finder vi ud af klokken 10.00.

Historien bag Michelins eftertragtede stjerner

Den franske spiseguide Michelin uddeler onsdag stjerner til de bedste restauranter i de nordiske lande. Her kan du læse, hvordan uddelingen af Michelin-stjernerne startede:
 
  • Michelin Guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin. Den har eksisteret siden august 1900, hvor den blev trykt i 35.000 eksemplarer og uddelt gratis.
     
  • Dengang var der omkring 3000 biler på de franske veje.
     
  • De første guider rummede nyttige oplysninger om, hvor man som bilist kunne få benzin på bilen, hvordan man skiftede dæk og glødelamper. De rejsende fik også tip om, hvor man kunne spise og overnatte.
     
  • Bagtanken var efter sigende at få bilisterne ud på vejen og slide deres dæk for at sætte gang i dækfabrikantens forretning.
     
  • I 1920'erne kom de berømte stjerner til.
     
  • Ofte har Guide Michelin-inspektører en gedigen grunduddannelse på restaurant- eller hotelskoler og flere års erfaringer fra branchen.
     
  • Derefter gennemgår de en seks måneder lang intern uddannelse, så inspektørerne har et fælles syn på, hvordan restauranterne skal bedømmes.
     
  • Der gives én til tre stjerner. Danmark er allerede godt repræsenteret i stjerneparaden med i alt 25 stjerner fordelt på 21 restauranter.

Kilde: Michelin.dk, visitdenmark.com 

 

Du kan følge med live fra uddelingen her: 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App