Novo Nordisk: Ærgerligt for området

Både hos Novo Nordisk og UCSJ er man kede af Uddannelses- og Forskningsministeriets beslutning om at afvise en diplomingeniøruddannelse i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skuffelsen er stor i Kalundborg, efter Uddannelses- og Forskningsministeriet mandag valgte at afvise ansøgningen om at oprette en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg.

Især Michael Hallgren, produktchef hos Novo Nordisk i Kalundborg, er skuffet. Han frygter, at det vil skade byen ikke at få en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi.

- Det er ærgerligt, at ansøgningen ikke gik hjem. Rent ingeniørmæssigt har vi kompetencerne, siger Michael Hallgren til TV ØST.

Ifølge ham anerkender uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) dog, at der er et behov for ingeniører i området.

Uddannelsen skulle være begyndt i september 2017 på University College Sjælland og var tænkt som en støtte for virksomhederne i Kalundborg Symbiosis. Herunder de tre Novo-virksomheder Novozymes, Novo Nordisk og NNE Pharmaplan, der har behov for højtuddannet arbejdskraft, men som har svært ved at tiltrække den.

Uforstående over for ministerbeslutning

Hos University College Sjælland er rektor Camilla Wang uforstående over for ministeriets beslutning.

- Det vildt at påstå, at der mangler et fagligt niveau i Nordvestsjælland, for der er så mange ansatte i Novo og de andre virksomheder, der har sagt, at de gerne vil være med til at samarbejde, siger Camilla Wang.   


Nyhedsoverblik