Novo udvider med 120.000 m2 i Kalundborg

Novo Nordisk har store vækstambitioner. Derfor har virksomheden fra Kalundborg underskrevet en aftale med kommunen om køb af 120.000 m2 jord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu skal der udvides.

Novo Nordisk har netop underskrevet en aftale med Kalundborg Kommune om køb af 120.000 m2 jord i forbindelse med virksomhedens eksisterende areal i Kalundborg. 

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af fabriksområdet sker i forlængelse af Novo Nordisks overordnede vækststrategi og understreger ambitionerne om en fortsat styrket tilstedeværelse i Kalundborg.

Det 120.000 m2 grundareal, Kåstrup Kalundborg Jorde, ligger nord for Novo Nordisks eksisterende fabriksområde, kun adskilt af jernbanen.

Giver større fleksibilitet

Virksomheden kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse de konkrete planer for det nyindkøbte grundareal, men henviser til, at området let vil kunne integreres med virksomhedens øvrige fabriksområde i byen.

- Købet af den nye grund giver Novo Nordisk en større fleksibilitet i planlægningen af den fremtidige produktion i Kalundborg og understøtter vores muligheder for fortsat vækst, udtaler Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg, og uddyber: 

- Historisk har vi investeret massivt i fabriksområdet. Alene i perioden 2000-2014 investerede vi 11,6 milliarder kroner. I 2015 investerede vi yderligere 1,5 milliarder kroner i en ny fabrik, og vi forventer at investere i omegnen af 1 milliard kroner om året de næste 10 år.

Kræver kvalificeret arbejdskraft

Ifølge Michael Hallgren, betyder de ambitiøse vækstplaner, at Novo Nordisk skal bruge mange nye medarbejdere i årene frem.

Helt konkret forventer Hallgren, at der vil blive skabt 700 nye arbejdspladser på fabriksanlægget frem mod 2022.

For at sikre tilgang af de rette kompetencer arbejder Novo Nordisk på flere fronter. Virksomheden er blandt andet en del af Kalundborg Rekrutteringsalliance, som beskæftigelsesministeren var med til at søsætte sidste år.


Nyhedsoverblik