Notat fra Region Sjælland: Efter Sundhedsplatformen bliver færre behandlet til tiden

Et notat fra Region Sjælland viser, at overgangen til Sundhedsplatformen sidste år gør, at færre bliver behandlet til tiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Færre patienter behandles ifølge tallene til tiden, efter Region Sjælland skiftede til it-systemet Sundhedsplatformen.

Der er tale om et fald på omkring ti procentpoint i antallet af patienter, der modtager behandling til tiden. Ifølge et notat fra Region Sjælland skyldes det overgangen til Sundhedsplatformen i november sidste år. Notatet har Region Sjælland sendt til det politiske udvalg under regionsrådet, der følger arbejdet med sundhedsplatformen.

quote Det, jeg bliver oplyst i forhold til de her tal, er, at vi ikke udreder og behandler færre patienter inden for udredningsfristen

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Selvom det efterhånden går bedre, så er der dog stadig lang vej endnu, før alt er som før, skriver regionen i notatet.

Dækker over fejl i tallene

Regionen understreger, at ligeså mange patienter behandles nu som før Sundhedsplatformen, og giver selv to forklaringer på, hvorfor tallene er dårlige: Dels er der travlt, og man er stadig ikke færdige med at implementere it-systemet. 

Sundhedsplatform banner
Læs også
Få overblikket: Det er der sket, siden Sundhedsplatformen blev indført
Sundhedsplatform banner
Læs også
Få overblikket: Det er der sket, siden Sundhedsplatformen blev indført

Problemerne er især størst ved planlagte behandlinger på sygehusene, der foregår uden indlæggelse. Her viser tallene i nogle uger et fald på op mod en femtedel, siden platformen blev indført i Region Sjælland. 

Også en række andre nøgletal er påvirket af især manglende indberetning. Blandt andet er indberetningerne til landspatientregisteret omkring kræftpakkerne hullede, hedder det i notatet.

Samtidig kan lægerne ikke finde ud af at sætte de rigtige koder på den enkelte patients journal, hvilket betyder, at de rigtige data ikke føjes til journalen i tide.

Regionsrådsformand: Det fører ikke til forsinkelser

Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, mener dog ikke, at Sundhedsplatformen fører til forsinkelser i behandlingen – det handler derimod om problemer med personalets registreringer.

- Det, jeg bliver oplyst i forhold til de her tal, er, at vi ikke udreder og behandler færre patienter inden for udredningsfristen. Udfordringen her er registrering og særligt de koder, som lægerne skal bruge. Og der er det en anden måde at arbejde på, og derfor har vi en særlig opgave i at få registreret korrekt, siger Heino Knudsen til Version2.

heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand: Region Sjælland betalte ikke for meget for Sundhedsplatformen
heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand: Region Sjælland betalte ikke for meget for Sundhedsplatformen

Til spørgsmålet om, hvordan man ved, hvad der skyldes problemer med registrering og hvad der skyldes forsinkelser, lyder det:

- Det ved vi, fordi de håndholder de her tal og registrerer det manuelt. Men jeg kan heller ikke sige det præcise tal lige nu og her, men det kan vi sagtens finde noget dokumentation på, siger Heino Knudsen til Version2.


Nyhedsoverblik