Nødhjælp til regional bustrafik kan være alt for lidt

I Region Sjælland ser man med skepsis på 50 millioner kroner til den kollektive trafik i en ny økonomiaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Region Sjælland trykkes der ivrigt på lommeregneren for at afgøre, om 50 millioner kroner til den regionale bustrafik kan forhindre lukningen af busruter.

- Det er klart, at lidt ekstra penge på den kollektive trafik, det er positivt. Men jeg er lidt nervøs for, at det ikke løser den udfordring vi står i, og det er det, vi regner på lige nu, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

De 50 millioner kroner er en del af en ny økonomiaftale mellem regionerne og regeringen. De gives til deling i alle regionerne for at løsne op for særdeles stramme budgetter, der truer busruter i flere regioner.

Men de tilførte penge kan være en meget lille hjælp, mener Heino Knudsen.

Heino Knudsen
Læs også
Aftale mellem regioner og regeringen sikrer én milliard mere til sundhedsområdet
Heino Knudsen
Læs også
Aftale mellem regioner og regeringen sikrer én milliard mere til sundhedsområdet

- Det man lige skal huske på, det er, at man stadig tager et omprioriteringsbidrag på regional udvikling på én procent. Så man tager cirka 30 millioner med den ene hånd, og så giver man 50 millioner kroner med den anden hånd, siger regionsrådsformanden. 

Mangler 245 millioner kroner

Sammen med de øvrige regioner skal Region Sjælland nu regne på budgetterne, og så starter forhandlingen om, hvem de 50 millioner skal tilgå.

- Set fra min stol, der er vi jo særlig hårdt ramt, fordi vi bruger så uforholdsmæssigt stor en andel på kollektiv trafik. Men det er der også andre regioner, der gør, og nu skal vi se på, hvordan vi får det gjort bedst muligt.

Region Sjælland har et hul i den samlede regionskasse på 245 millioner kroner og varslede derfor nedskæringer på den kollektive trafik i sidste uge.

Samme billede tegner sig i Region Midtjylland, hvor man skal skære mere end en tiendedel af de samlede udgifter til den kollektive trafik. Det svarer til 40 millioner kroner ud af et budget på 343 millioner kroner.


Nyhedsoverblik