Ni millioner kroner skal hjælpe Guldborgsunds udsatte unge

Guldborgsund Kommune har fået bevilget ni millioner kroner fra Socialstyrelsen til et projekt, der skal hjælpe udsatte unge i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra i næste uge går et nyt projekt i gang i Guldborgsund Kommune.

Kommunen har nemlig fået ni millioner kroner fra Socialstyrelsens satspulje til projektet Efterværn der virker for alle. Et værn, der skal give tidligere anbragte unge en god overgang til voksenlivet.

Guldborgsund Kommune modtog bevillingen, efter de indsendte en ansøgning til Socialstyrelsen. Derfor kommer projektet også til at være i samarbejde med styrelsen.

Efterværnet er målrettet unge mellem 18 og 22 år, og skal sikre, at de unge får taget en uddannelse og kommer i arbejde.

Artiklen fortsætter under boksen.

Efterværn:

Et tilbud til unge under 18-22 år.
Formålet med efterværn er at bidrage til, at den unge får en bedre overgang til en selvstændig voksentilværelse og tilbydes, hvis det har betydning for den unges udvikling, og den unge er indforstået i at deltage.

Mulighed for at styrke indsatsen

Og nyheden om millionerne skaber glæde i kommunen.

- Det er en fantastisk god nyhed. Nu har vi mulighed for yderligere at styrke indsatsen over for den allermest sårbare gruppe unge, som har brug for en ekstra hånd. Det er præcis her, vi kan gøre en stor forskel og give de unge styrke til at komme i gang med uddannelse, få egen bolig og job, siger Ole K. Larsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i kommunen, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne have alle med og styrke alle til at mestre egen tilværelse, og det har vi nu fået ekstra midler til at komme i mål med, så det er bare glædeligt.

Projektet ventes at blive afsluttet i 2020.

Satspulje:

En pulje, der årligt reserveres til særlige tiltag på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.
Pengene skal være med til at forbedre vilkårene for modtagere af overførselsindkomster og svage grupper i samfundet.
I 2009 bestod satspuljen af 846 millioner kroner. I 2017-puljen er på cirka en milliard.

Nyhedsoverblik