NFH skrev dansk håndboldhistorie: - De fleste af os kneb en lille tåre

Søndag vandt håndboldkvinderne fra NFH pokalfinalen i Santander Cup. Og det bliver næsten ikke større, hvis man spørger formanden for NFH Support.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den sidste søndag, inden vi kan skrive 2019, blev der skrevet dansk håndboldhistorie.

Her vandt håndboldpigerne fra Nykøbing Falster, NFH, nemlig pokalfinalen i Santander Cup mod Odense 28-26.

Og det er noget, der skaber begejstring for en ægte fan.

- Det er svært at få armene ned, lyder det fra Per Harding Madsen, der er formand for NFH Support, dagen derpå.

- Det er en festdag, på linje med da vi blev danmarksmestre. Det er næsten lidt højere, fordi vi havde ikke set det komme. Da vi vinder den første kamp mod Randers stort, der kunne man mærke, at man begyndte at få et sug i maven, og tænkte, hold nu op, nu er vi i hvert fald i finalen. Det har vi aldrig prøvet før.

quote Det er en oplevelse for os, og det giver også vores piger noget træning at komme ud og spille mod nogle af verdens bedste

Per Harding Madsen, formand for NFH Support

- Det var ubeskriveligt. Det var sådan, at vi nærmest nev hinanden. De fleste af os kneb en lille tåre. Så det var stort.

Næste stop er Europa

NFH Support tog fanbussen hele vejen til Esbjerg, hvor håndboldpigerne fra Falster skulle spille finalekampen.

- Vi er derover næsten halvanden time før for at skabe en stemning. Og det gjorde vi. Vi øvede os på sangene, vi havde nogle bannere med, så det var med til at skabe den stemning for os. Og vi er jo ikke sene til at gribe den, siger Per Harding Madsen.

NFH pokalmestre
Læs også
Første gang i dansk håndboldhistorie:
NFH vinder vild pokalfinale
NFH pokalmestre
Læs også
Første gang i dansk håndboldhistorie:
NFH vinder vild pokalfinale

Om det var støtten, der gav håndboldkvinderne guldet om halsen, er ikke til at sige, men spørger man Per Harding Madsen, så bliver det næsten ikke større at vinde pokalfinalen.

- Det er så stort, fordi det i Danmark er en stor finale. Du har danmarksmesterskabet, og så har du final 4. og det giver adgang til Europa også. Det vil sige, at allerede nu ved vi, at vi skal ud og spille i Europa. Det er en oplevelse for os, og det giver også vores piger noget træning at komme ud og spille mod nogle af verdens bedste, siger han.

NFH Support pakker allerede bussen 1. januar, for den 2. skal de videre mod Aalborg, hvor kvinderne skal spille kamp igen.


Nyhedsoverblik