NFH henter japansk landsholdsspiller til truppen

Nykøbing Falster Håndbold har tirsdag aften præsenteret en japansk landsholdsspiller, som skal tørne ud for klubben i den kommende sæson.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter store udskiftninger i spillertruppen hos håndboldkvinderne fra Nykøbing Falster Håndbold præsenterer klubben nu en ny spiller, som skal tørne ud for den regionale klub i den kommende sæson.

Der er tale om den japanske landsholdsspiller Ayaka Ikehara, som spiller højre fløj.

- Hun er et ubeskrevet blad, men hun kan score mål, udtaler Jakob Larsen, der overtager cheftrænerjobbet i NFH for den kommende sæson, ved dagens pressemødet og tilføjer.

- Men jeg tror også, at vi skal præsentere endnu en spiller. For der skal ikke kun være en til den position, siger cheftræneren.

Den venstrehåndet håndboldspiller, som er født i Okinawa, Japan, er 26 år og skal spille med nummer 21 på trøjen. Og hun er blot en i rækken af mange udskiftere, som klubben har været igennem frem mod den kommende sæson.

Skal på sprogskole

Ayaka vil bosætte sig i Nykøbing Falster. Igennem et samarbejde med Guldborgsund Kommune og sprogcenteret, vil Ayaka lære dansk allerede fra start. 

 
  Foto: Nykøbing Falster Håndboldklub
NFH vinder 2. DM-finale.
Læs også
Få overblikket over de mange udskiftninger i NFH
NFH vinder 2. DM-finale.
Læs også
Få overblikket over de mange udskiftninger i NFH

- Vi ved godt det kræver noget ekstra at integrere en spiller fra Japan, men vi føler hun har nogle af de kvaliteter vi søger på højrefløj, så derfor tør vi godt binde an med en japansk spiller. Ayaka er en teknisk dygtig og hurtig fløj der vil vise nogle finurligheder vi ikke ser i den danske liga. Det kommer til at kræve en del at få Ayaka integreret, men hun vil komme til at lære dansk, udtaler Henrik Hansen, Formand i Nykøbing Falster Håndbold.

Ayaka Ikehara har fået en etårig kontrakt.

Ny træner overtager 

Cheftræner Niels Agesen, der første klubben frem DM-guldmedaljer med en sejr over København Håndbold i maj, har valgt at forlade Nykøbing Falster Håndbold efter denne sæson.

I stedet skal Jakob Larsen fra den kommende sæson stå i spidsen for Nykøbing Falsters hold i Primo Tours Ligaen. Den nye cheftræner kommer fra sin stilling som træner for GOG Håndbolds herrehold i 888 Ligaen.

Gense indslaget: Onsdag aften spillede stregspilleren Mette Gravholt afskedskamp for NFH. Og det kan vise sig at være hendes sidste kamp på top-plan.

Nyhedsoverblik