Nej til røg: Kommune vil forbyde skolebørn at ryge i skoletiden

Det skal være forbudt for de store elever på skolerne i Sorø at smutte ud fra skolens område at tage en smøg, mener forvaltningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skolebørnene i Sorø skal ikke ryge, mens de er i skole. Sådan lyder et forslag til politikerne i Sorø Kommune, hvor man vil stramme op på rygepolitikken for skolebørnene. Det skriver Sjællandske.

Det har længe været forbudt for lærerne i kommunen at tage en smøg mens de var på arbejde, men de ældre elever har blot kunne forlade skolens område for at ryge en cigaret. De nye regler vil gøre reglerne ens for eleverne og lærerne, selvom reglerne ikke tager stilling til eventuelle sanktioner mod elever for at bryde reglerne.

Forslaget kommer fra forvaltningen, og fælleselevrådet i kommunen har nikket ja til ideen. Nu skal politikerne i børne- og ungdomsudvalget i kommunen behandle forslaget.

Flere børn og unge ryger

Flere undersøgelser af børn og unges rygevaner på landsplan har de seneste år vist, at andelen af de unge, der ryger, stiger.

En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at 34 procent af eleverne i 9. klasse har prøvet at ryge, og hver femte på 15 ryger.


Nyhedsoverblik