Nej tak til både Holger og Henrik: - Vi trænger til noget andet på Lolland

Lokallisten Din Stemme er ikke til salg for formandsposter mod at pege på Henrik Høergh (V) eller Holger Schou Rasmussen (S) som borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I slutningen af juni var der store interne problemer i Venstre på Lolland.

Partiet sendte byrådspolitiker og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Marie-Louise Brehm Nielsen, ud i kulden for at stemme mod partilinjen i en sag om nye vindmøller på Vestlolland. Hun havde handlet illoyalt, lød det.

Ekskluderingen betød, at også Henning Alfred Rasmussen forlod partiet, og sammen stiftede de to en ny liste bare et par måneder senere. Din Stemme hedder listen.

quote Det her er simpelthen for vigtigt til, at vi lader os sælge med et gnaveben af en formandspost i et eller andre udvalg

Marie-Louise Brehm Nielsen (Din Stemme), udvalgsformand

Men hvem skal være borgmester, hvis man spørger det nye parti?

Ja, de så selvfølgelig helst, at deres egen borgmesterkandidat Henning Alfred Rasmussen fik borgmesterkæden om halsen. Men hvis det ikke kan lykkes, skal det så være Henrik Høegh (V) eller siddende borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der skal stå i spidsen for kommunen?

Stem på et mindre parti

Svaret fra Din Stemme er meget klar: Det skal ingen af dem. Nej tak til Henrik og nej tak til Holger.

Det fortæller Marie-Louise Brehm Nielsen til TV ØST. 

150218konference03.jpg
Læs også
Holger eller Henrik snupper magten i kulørt kommunalvalg
150218konference03.jpg
Læs også
Holger eller Henrik snupper magten i kulørt kommunalvalg

- Hvis man peger på Henrik og Holger, så får vi bare mere af det samme i kommunen. Og det er ikke det, vi vil. Derfor opfordrer vi til, at man sætter stemmen på nogle af de mindre partier, så vi kan komme ud af de Socialdemokratiske og Venstre-styre, der har kørt i hele Lolland Kommunes levetid, siger hun.

Men hvis I ikke vil støtte kandidaterne hos de to største partier i kommunen, hvordan vil I så opnå at få jeres politik igennem?

Vi må selvfølgelig se, hvordan flertallet arter sig, men det er i hvert fald helt sikkert, at hvis vi ikke kan få opbakning til Henning Alfred som borgmester, så bliver det ikke en af de to andre, vi peger på, siger Marie-Louise Brehm Nielsen.

- Det her er simpelthen for vigtigt til, at vi lader os sælge med et gnaveben af en formandspost i et eller andre udvalg. Det er vi ikke til salg for. Vi vil have noget nyt.

quote Nu må vi jo se, hvordan valget går for de andre

Marie-Louise Brehm Nielsen (Din Stemme), udvalgsformand

Er ikke sikker på alternativet

Hvorfor mener I, at kommunen har brug for noget nyt?

- Det handler både om image og den måde, andre folk ser på os på, og hvordan kommunen er blevet drevet de sidste mange år. Vi trænger simpelthen til noget andet, der ikke bare kører på samme måde. Der skal sidde en ny ved bordenden nu, siger udvalgsformanden.

Udover jeres egen borgmesterkandidat, hvem vil I så pege på, hvis det bliver nødvendigt?

- Der er jo andre end bare de to at vælge mellem.

Som for eksempel? 

Læs også
Venstre-medlem ekskluderet: Hvad handler det om?
Læs også
Venstre-medlem ekskluderet: Hvad handler det om?

- Nu må vi jo se, hvordan valget går for de andre, siger Marie-Louise Brehm Nielsen.

Alle medlemmer står bag

Hun fortæller samtidig, at beslutningen om hverken at pege på Henrik Høegh eller Holger Schou Rasmussen ikke kun kommer fra partiets byrådskandidater. De har nemlig holdt et møde for alle deres medlemmer, hvor borgmesterspørgsmålet blev diskuteret.

- Og medlemmerne kan under ingen omstændigheder acceptere, at vi peger på Henrik eller Holger. Så det er ikke bare vores beslutning, men en vi har taget med vores medlemmer. Dem vil vi blive ved med at kunne se i øjnene, siger udvalgsformanden.

- Vi er deres stemme og ikke nogen, der bare peger på nogen for at få en af de formands- eller forsyningsposter, der er til salg på de lange knives nat.

Hvordan det nye byråd i Lolland Kommune kommer til at se ud, ved vi på tirsdag, når de sidste krydser er sat. Men sikkert og vist er det, at der kommer til at være færre i byrådssalen fra næste år. Lolland Kommune nedsætter nemlig antallet af byrådsmedlemmer fra 31 til 25. Det betyder, at en kandidat skal have 13 personer bag sig for at blive borgmester. 

Din Stemme
Læs også
Ekskluderet Venstreprofil danner ny liste: Jeg kan ikke købes
Din Stemme
Læs også
Ekskluderet Venstreprofil danner ny liste: Jeg kan ikke købes

Nyhedsoverblik