Nedsat straf for smugling

En Hviderussisk kvinde har fået nedsat sin straf for at smugle lægemiddel ved en ankesag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire udlændinge blev i januar 2016 fængslet for smugling af lægemidlet Subutex.

To mænd blev hver især idømt 1 år og 3 måneders fængsel for besiddelse af 2.380 tabletter, mens en kvinde og en mand blev idømt 1 år og 9 måneders fængsel for besiddelse af 3.358 tabletter.

Standset under rutinetjek

De to mænd, en far og søn fra Litauen på henholdsvis 66 og 45 år, blev standset af SKAT den 10. oktober 2015 i en Lexus GS300 i Rødby Færgehavn under et rutinetjek.

Det samme skete med en Volvo S60 den 2. november 2015 i Gedser Færgehavn. I bilen sad et ægtepar, en 45-årig kvinde fra Hviderusland og en 43-årig mand fra Georgien, som har opholdstilladelse i Sverige.

I begge tilfælde var tabletterne, ifølge politiet, skjult i bilernes indre, og at de skulle smugles videre til Sverige. Et ekspertvidne har oplyst til politiet, at tabletterne nogle steder kan sælges for op imod 150 euro pr. tablet.

Nedsat straf

Forsvarer Martin Andersen, der førte ankesagen for den kvindelige hviderusser oplyser, at der blev afsagt dom af Østre Landsret i landsrettens lokaler i Nykøbing F. 11. maj 2016. Straffen blev nedsat fra byrettens 1 år og 9 mdr  til kun 10 mdr. og indrejseforbuddet halveret fra 12 år til 6 år.

Læs også: Udlænding fængslet for smugling af lægemiddel 


Nyhedsoverblik