Naser Khader skifter til Sjællands Storkreds - det vil han kæmpe for

Den konservative politiker Naser Khader skifter valgkreds til Sjællands Storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver de sjællandske vælgere, som Naser Khader skal sætte sin lid til ved det kommende folketingsvalg.

For den konservative politiker skifter den østjyllandske valgkreds ud med Sjællands Storkreds. Det oplyser Det Konservative Folkeparti i en pressemeddelelse.

quote Jeg ser det som en stor tillidserklæring, at jeg er blevet bedt om at overtage Brians Mikkelsens kreds

Naser Khader

- Jeg blev kontaktet af partiledelsen i Danmarks største valgkreds, og jeg overvejede det i et døgns tid og sagde ja, siger Naser Khader (K) til TV ØST 

Han fortæller, at det er med vemod, at han siger farvel til Østjyllands Storkreds, men er også glad for det skulderklap, partiledelsen har givet ham.

- Jeg ser det som en stor tillidserklæring, at jeg er blevet bedt om at overtage Brians Mikkelsens kreds, siger han.

E-sport, veteraner og ghettoer i fokus

Der er en række mærkesager, som optager den konservative folketingspolitiker, og som vedrører de sjællandske vælgere.

- Jeg har jo ni ordførerposter, som alle er mine mærkesager. Men jeg er meget optaget af kulturområdet - især e-sportområdet, som jeg synes, der gemmer sig et stort potentiale i, som Danmarks erhvervsliv ikke har opdaget, siger Naser Khader og tilføjer:

- På Sjælland ligger der også nogle ghettoområder, blandt andet i Slagelse, og der er jeg meget optaget af, hvordan vi får implementeret idéen om at afskaffe ghettoområderne inden 2020, siger Naser Khader.

Han er netop blevet forsvarsordfører, og også her er Naser Khader optaget af at gøre en forskel.

- I morgen er det 10 års-dagen for flagdagen for de danske soldater, og det er 70 år siden, vi sendte de første soldater i krig ude i verden. Jeg synes, vi gør for lidt for veteranerne, så det vil jeg arbejde pål, siger Naser Khader.

En god afløser

Tre vælgerforeninger i Ringsted, Sorø og Roskilde er klar til at indstille Naser Khader som folketingskandidat, der dermed afløser den afgåede Brian Mikkelsen.

quote Vi har et fantastisk samarbejde på Christianborg, og det vil kun styrke os i valgkredsen, når vi snart skal ud og møde vælgerne

 Brigitte Klintskov Jerkel (K), medlem af folketinget

- Vi ser Naser Khader som en erfaren og dygtig politiker, som vi glæder os til at støtte i den kommende valgkamp. Vi tror på, at Naser Khader kan få et godt valg på Sjælland, og derfor ser vi ham som en god afløser for Brian Mikkelsen, der ikke genopstiller, lyder det fra de tre formænd, Ole Keinicke Christensen (Ringsted), Klaus Aare Bang (Roskilde) og Christen Lauritz Galsgaard (Sorø) i pressemeddelelsen.

Kollega byder velkommen

Naser Khader har en række ordførerskaber i Folketinget. Han er forsvarsordfører, indfødsretsordfører, kirkeordfører, medieordfører, menneskerettighedsordfører, retsordfører, udlændinge- og integrationsordfører, værdiordfører, og så sidder han i Udenrigspolitisk Nævn.

Han vil for de konservative blive flankeret til det kommende folketingsvalg af Brigitte Klintskov Jerkel, der i dag har et fast mandat i Folketinget.

- Jeg ønsker Naser Khader velkommen til Sjællands Storkreds. Vi har et fantastisk samarbejde på Christianborg, og det vil kun styrke os i valgkredsen, når vi snart skal ud og møde vælgerne, siger Brigitte Klintskov Jerkel i pressemeddelelsen. 

naser_kadher_stiller_op.jpg
Læs også
Naser Khader opstiller på Sjælland
naser_kadher_stiller_op.jpg
Læs også
Naser Khader opstiller på Sjælland

Naser Khader er indtil videre kun indstillet som folketingskandidat. Han kan først kalde sig folketingskandidat i Sjællands Storkreds, når vælgerforeningerne i valgkredsene har afholdt ekstraordinær generalforsamling. 

Den konservative politiker er oprindelig uddannet cand. polit og har en master i teologi. Han har tidligere været opstillet i Københavns Storkreds.


Nyhedsoverblik