Nail Ressources har “ingen intentioner om fracking”

Det hollandske firma har ingen intentioner om at bruge fracking, hvis de får ja til at lede efter olie, gas og geotermi på Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det hollandske firma Nail Ressources Denmark B.V. har skabt stor røre på Lolland og Falster, fordi de har søgt om lov til at prøvebore i området. De er på jagt efter olie, gas og geotermi.

Et af problemerne er, at borgerne på sydhavsøerne frygter, at firmaet vil bruge den omdiskuterede metode fracking til at udvinde materialerne, men der er ingen grund til bekymring. Det siger en af stifterne af det hollandske firma, Peter Veenhof, til TV ØST.

- Vi har ingen intentioner om at bruge fracking. Det er bare en del af ansøgningen fra ministeriet, at det skal være en mulighed, men det er ikke noget, vi har planer om. Jeg tror ikke engang, at geologien på Lolland-Falster kræver brug af fracking, siger han.

quote Hvis ministeriet beder os om at acceptere en tilladelse uden mulighed for fracking, så vil jeg gå tilbage til mine aktionærer og se, om vi kan sige ja til det

Peter Veenhof, stifter

Vil ikke sætte grundvand i fare

Men firmaet vil ikke gå så langt som til at garantere, at fracking aldrig vil komme i spil på sydhavsøerne.

- Vi kan ikke garantere noget, for vi har ikke engang en tilladelse endnu. Og hvis ministeriet beder os om at acceptere en tilladelse uden mulighed for fracking, så vil jeg gå tilbage til mine aktionærer og se, om vi kan sige ja til det. Men igen: Vi har ingen intentioner om at bruge fracking, siger han.

Og netop muligheden for at blokere for at bruge fracking i jagten på olie, gas og geotermi er noget, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil se nærmere på.

- Der er tvivl om, hvorvidt ansøgeren her overhovedet ønsker at bruge fracking. Det skal vi have undersøgt. Og derudover skal vi også undersøge, om vi kan give tilladelse uden den mulighed, sagde han til TV ØST tidligere i dag.

- Hvis fracking skal anvendes i Danmark, så er det helt afgørende, at det sker på en måde, så alle miljøkrav er overholdt, og at det ikke går ud over grundvandet. Der bliver ikke givet nogen tilladelser, hvis der er risiko for grundvandet eller andre ressourcer i undergrunden.


Nyhedsoverblik