Næstveds borgmester: Det er det, vi alle har gået og ventet på

Næstveds borgmester var jublende glad ovenpå nyheden om, at et flertal i Folketinget vedtog, at linje A skal danne motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg er bare jublende glad.

Sådan lyder det fra Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, efter et flertal på Christiansborg har vedtaget, at det er linjeføringen A, som skal danne motorvej mellem Næstved og Rønnede. 

quote Det er det, vi alle har gået og ventet på. Nu er der truffet en beslutning om, at der skal være en motorvej fra Rønnede til Næstved

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune

- Det er jo rigtig dejligt, at vi nu har linjeføringen. Det er det, vi alle har gået og ventet på. Nu er der truffet en beslutning om, at der skal være en motorvej fra Rønnede til Næstved, siger Carsten Rasmussen til TV ØST.

"Jeg er rimelig optimistisk"

Og glæden er særlig stor, for linje A var netop dén rute, som et flertal i Næstved Byråd og Faxe havde anbefalet.  

Men trods varme anbefalinger, så bliver ruten altså noget dyrere end først antaget. For motorvejen kommer til at koste 1,6 milliarder kroner. Men der er kun afsat 336,6 millioner kroner. 

151119_Koe_paa_motorvej.jpg
Læs også
Næstved-motorvej sprænger budgettet: Koster 100 mio. pr kilometer
151119_Koe_paa_motorvej.jpg
Læs også
Næstved-motorvej sprænger budgettet: Koster 100 mio. pr kilometer

Men det afskrækker ikke en jublende borgmester.

- Det vigtigste er, at nu er linjeføringen lagt fast. Og så er jeg sikker på, at inden vi ser os om, så er der valg i Folketinget og så vil både en kommende statsminister og nuværende statsminister gå ud og prøve at få nogle vælgere - også på Syd- og Vestsjælland ved at sige: "Selvfølgelig er det en motorvej, der også skal etableres her", fordi så stort et projekt er det jo heller ikke i forhold til nogle af de andre vejprojekter, siger Carsten Rasmussen.

- Så jeg er rimelig optimistisk om, at inden for en overskuelig fremtid - inden for det næste år - bliver der bevilliget nogle penge, så vi kan komme i gang med motorvejen. 


Nyhedsoverblik