Næstved Kommune vil uddanne børn i bæredygtighed

Næstved er sammen med ni andre kommuner klar med en strategi, der skal gøre børn og unge bevidste om ressourcernes knaphed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ti kommuner landet over har gennem de seneste tre år arbejdet med bæredygtighedsprojekter rettet mod børn og unge i kommunens skoler og institutioner.

Projektet hedder "Grøn Generation", og efter det treårige forsøg er kommunerne nu hver især klar med politisk vedtagne strategier, der skal gøre børnene mere bevidste om ressourcernes knaphed.

En af de medvirkende kommuner er Næstved, og her ser borgmester Carsten Rasmussen (S) store perspektiver i projektet.

- Det er vores opgave at sætte retning for, hvordan vi inddrager kommunens børn og unge og samarbejder med dem om at skabe rammerne for det gode liv på den lange bane, siger han.

quote Det er vores opgave at sætte retning for, hvordan vi inddrager kommunens børn og unge og samarbejder med dem om at skabe rammerne for det gode liv på den lange bane

Carsten Rasmussen (S),  borgmester i Næstved Kommune

De ti kommuner i projektet er Randers, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Næstved, Lejre, Høje-Taastrup, Hvidovre, Rudersdal og Vallensbæk.

Grebet opgaven vidt forskelligt an

De har grebet opgaven vidt forskelligt an og med forskellig grad af entusiasme.

En af dem, der har gjort meget ud af det, er Randers Kommune.

Her har man samlet alle aktiviteter, der gør børn klogere på bæredygtighed, på en hjemmeside, hvor institutioner og skoler kan hente inspiration til forløb og udflugter. 

Pakning af Suztainsvampe
Læs også
Farvel til plastiktidsalderen: Lokalt firma bag natursvampe-hit
Pakning af Suztainsvampe
Læs også
Farvel til plastiktidsalderen: Lokalt firma bag natursvampe-hit

Sideløbende med det treårige forsøg har FN også udpeget 17 nye verdensmål for bæredygtighed, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med sin underskrift i New York i september 2015 forpligtede Danmark til at arbejde for.

De nye verdensmål omhandler både udryddelsen af sult og fattigdom i verdens forarmede lande, men også mere globale indsatser i forhold til klima og udviklingen af bæredygtig energi.

Vigtigt at få engageret næste generation

Og her er det vigtigt at få engageret næste generation, påpeger Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal, der også er blandt de ti kommuner.

- Den bæredygtige skole er vores beskedne, men bestemt ikke uvæsentlige bidrag til arbejdet med FN's 17 verdensmål på en konkret og borgernær måde, siger han.

Finansminister Kristian Jensen (V) vil inden for de kommende uger præsentere en handlingsplan for Danmarks arbejde med verdensmålene frem mod 2030. 

Kostald.jpg
Læs også
Stald skal sætte nye standarder for bæredygtighed
Kostald.jpg
Læs også
Stald skal sætte nye standarder for bæredygtighed

Nyhedsoverblik