Næstved Kommune nedlægger ti chefstillinger

Der er for mange chefer i Næstved Kommune. Derfor har kommunens økonomiudvalget besluttet at nedlægge ti chefstillinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Chefgangen i Næstved Kommune skal på slankekur. Byrådets økonomiudvalg har nemlig besluttet at nedlægge ti chefstillinger.

En tidligere undersøgelse har vist, at Næstved har for mange ledere og chefer i forhold til lignende kommuner, og derfor er der nu blevet udarbejdet et forslag til en ny organisationsplan.

Den nye plan indebærer at antallet af centre i Næstved Kommune reduceres fra 17 til 10 centre. Dermed vil der blive brug for fire færre stabschefer, tre færre fagcenterchefer, og tre færre teamchefer.

Får tilbudt nye stillinger

De chefer, der bliver berørt, vil få tilbudt nye stillinger i Næstved Kommune med mindre løn og ansvar.

- Vi prøver at undgå fyringer, men det vil betyde, at nogle medarbejdere må rykke lidt ned af karrierestigen, siger borgmester Carsten Rasmussen til Sjællandske.

Den samlede besparelse er på 8,5 millioner kroner, og pengene skal blandt andet bruges til at styrke handicap og psykiatri samt børn- og ungeområdet.

Forslag sendes i høring

Forslaget til den nye organisationsplan skal nu sendes i høring internt i Næstved Kommune, inden planen skal endeligt godkendes af byrådet den 31. oktober.

Det er planen, at der vil blive sat navn på de nye chefer den 14. november, og den nye organisation skal træde i kraft 1. januar 2017. 


Nyhedsoverblik