Næstved havn vil flytte hjemmefra: Ser på plads udenfor byen

Står det til Næstved Havn, så skal erhvervshavnen forlade Næstved by, og i stedet slå sig ned ved kanalens indløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er 81 år siden, at havnen i Næstved blev taget i brug. Men nu er tiden inde til at vinke farvel til bymidten i Næstved, og i stedet slå sig ned udenfor byen.

- Det bliver klart en bedre og større havn, alene det at man kan starte forfra gør jo, at alle de ting, vi har lært med den havn vi har nu, kan vi tage med derud og bruge til at udvikle og så får vi mulighed for at ku tage større skibe ind, siger Jesper Møller Petersen, der er direktør i Næstved Havn, til TV ØST.

Fire forskellige placeringer af havnen mellem Svingbroen og fjorden er blevet analyseret i en ny rapport, og rapportens konklusioner tyder på, at det vil give rigtig god mening at slå sig ned uden for byen – trods en pris, der ventes at nærme sig 130 millioner kroner.

Det store areal inde i Næstved by, der i dag er havn, skal så i stedet omdannes til blandt andet et boligområde.

- Det kan betyde at Næstveds indbyggertal vil stige fordi folk vil tænke Næstved er et endnu bedre sted at bo, end det er i forvejen. Det kan betyde mere turisme til byen, det kan betyde vores bymidte vil have endnu bedre til at klare sig i trænge tider, siger havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen til TV ØST.

Havnen har selv råd til at betale udvidelsen i form af en velpolstret egenkapital. Forventningen er imidlertid også, at de vil kunne vokse yderligere med en flytning og kunne modtage endnu større skibe.

I dag passerer hvert år knap 600.000 ton gods gennem havnen.


Nyhedsoverblik