Næstved har ’Årets Fritidsklub’: - Jeg kunne slet ikke få armene ned

I Næstved kan man finde ’Årets Fritidsklub’. Ud af 850 klubber var det HG Fritidsklub, der vandt prisen og et legat på 15.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Haller, fodboldbaner, mountainbikes, bordtennis, kano og kajak.

Det er nogle af de faciliteter, som HG Fritidsklub i Næstved kan tilbyde børn mellem 10-15 år.

Fritidsklubben kører så godt, at den for nyligt er blevet kåret som ’Årets Fritidsklub’ af foreningen Ungdomsringen.

- Jeg vidste slet ikke, vi skulle have den, så jeg var meget, meget overrasket. Jeg var lidt genert, da jeg skulle op på scenen, men da jeg havde fået prisen, kunne jeg ikke få armene ned, siger Henrik Hansen, der er daglig leder på HG Fritidsklub.

Skolereformen gav udfordringer

Blandt 850 indstillede fritidsklubber var det HG Fritidsklub med 120 børn og fem ansatte, der kunne løbe afsted med sejren med Aksel Horsens Mindelegat på 15.000 kroner.

Siden 1994 har bevægelse været et fast element i klubben, hvor forskellige idrætsgrene og fysiske aktiviteter er et alternativ til gaden og computeren efter skoletid.

Men i forbindelse med skolereformen i 2014 var klubben lukningstruet. Åbningstiden i klubben skulle reduceres, og støtten på to millioner kroner fra Næstved Kommune blev trukket, fordi der var et ønske fra kommunen om at omlægge fritidsklubberne til SFO2 på skolerne.

Kampgejst kunne betale sig

Det nægtede Henrik Hansen dog at gå med til.

- Næstved Kommune havde besluttet sig for at lukke det, der hedder fritidsklubber i kommunen. Det ville jeg ikke være med til. Det ville være synd at lukke sådan nogle gode fritidsklubber, siger Henrik Hansen.

Det betød nedskæringer i personalet og øget forældrebetaling fra 500 til 800 kroner. Men i dag, tre år senere, betyder det også, at klubben kører videre i bedste velgående – og nu endda med hæder for dens ’gejst og optimisme’, som det lyder fra Ungdomsringen.

Hvad de 15.000 kroner nu skal bruges til, er der mange bud på fra klubbens børn. Blandt andet er der blevet foreslået en baseballbane, en golfbane og en klubhund. Henrik Hansen foreslår selv tre nye mountainbikes.

Se eller gense indslaget: HG Fritidsklub i Næstved har netop modtaget Aksel Horsens Mindelegat på 15.000 kroner. Klubben er nemlig blevet kåret som årets fritidsklub.

Nyhedsoverblik