Næstved får lokomotivværksted og 100 arbejdspladser

Flytningen af et stort DSB-værksted med cirka 100 arbejdspladser vækker glæde hos Næstveds borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DSB flytter sit lokomotivværksted fra København til Næstved. Det er blandt andet vedligehold og reparation af eldrevne lokomotiver, dobbeltdækkervogne samt de nye togvogne, der skal købes, der rykker til Næstved.

Det forventes, at et nybygget lokomotiv- og togvognsværksted er klar i 2025.

Det er meget glædeligt, siger borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S), som kan se frem til at få cirka 100 arbejdspladser til kommunen.

- Det er hele centralværkstedet, som bliver flyttet. De kører jo nærmest 24 timer i døgnet, når det er nødvendigt. Det er værkstedet, som reparerer lokomotiver og vogne, og derfor er det mekanikere, smede, elektrikere og ingeniører, som arbejder der.

Udflytningen fra Otto Busses Vej i det centrale København kommer til at ske gradvist, og mens DSB oplyser, at der ikke er taget endelig beslutning om, hvor i Næstved værkstedet skal ligge, så har Carsten Rasmussen en ret klar idé. 

Første spadestik udlændingestyrelsen
Læs også
Første spadestik til 400 statslige arbejdspladser taget i Næstved
Første spadestik udlændingestyrelsen
Læs også
Første spadestik til 400 statslige arbejdspladser taget i Næstved

- Der er god plads på det sydgående spor - syd for stationen i Næstved. Det er planen. Der skal være god plads, så derfor bliver det ikke på stationen, siger borgmesteren. 

Fremtidens placering

Det er en fremtidssikring at lægge værkstedet på Sydsjælland. Det siger administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen.

- Fraflytningen er en del af den udviklingsproces, der skal gøre DSB klar til fremtiden. Fraflytningen er en langsigtet beslutning, der tager vores virksomhed i retning af fremtidens udfordringer og den togdrift, som vi skal levere. Fraflytningen kommer også til at bidrage til finansieringen af den udvikling, der skal gøre DSB klar til fremtidens konkurrence på togdrift, siger Flemming Jensen.

Og også Næstveds borgmester mener, der er tænkt på fremtiden.

- Nu får vi jo opgraderet i forhold til Femern Bælt, og her kommer det også til at ligge centralt. Det har nok også været en del af overvejelserne, siger Carsten Rasmussen, som også mener, at Næstved Station har noget, kun få andre stationer har. 

- Vi har jo to spor mod København fra Næstved, som et af få steder i landet, så på den måde er de ikke så sårbare, hvis et lokomotiv går i stykker et sted. Så er der to muligheder for at få fragtet et nyt op.

Håber de ansatte flytter med

Der er syv år, til værkstedet forventes at stå helt færdigt, men der kommer til at være arbejde med flytningen undervejs. Og i sidste ende altså 100 arbejdspladser til Næstved. 

quote Vi går ud fra, at de fleste vil med herned

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved

- Vi går ud fra, at de fleste vil med herned. Men ellers kan der sagtens være nogen fra området, som kan tænke i, om det kunne være noget at beskæftige sig med i fremtiden, siger Carsten Rasmussen. 

Hvis det bliver de nuværende ansatte på værkstedet, der kommer til at fortsætte deres arbejdsliv i Næstved, kommer de nok til at pendle, siger borgmesteren.

- Mon ikke de vil tage toget til Næstved?!


Nyhedsoverblik