Næstved Boldklub: - Vi fokuserer på økonomi før sport

En nedrykningsfare får ikke hovedaktionæren i Næstved Boldklub til at ryste i bukserne. For der er lavet en økonomisk plan i tilfælde af nedrykning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Trods en nedrykningsfare, så går Næstved Boldklub ikke i panik. 

I hvert fald ikke pengemæssigt. 

Hovedaktionær, Peter Birk Pedersen, fortæller nemlig, at selv om han selvfølgelig allerhelst så holdet blive i 1. division, så er det ikke en katastrofe, hvis det ikke lykkedes. 

Det skriver Politiken. 

- Slet, slet ikke. For i Næstved har vi en helt konsekvent holdning til, hvordan man driver foldboldklub i Danmark. I mange andre klubber forholder det sig sådan, at sport kommer først og penge bagefter - hvilket de så sjældende gør i et tilstrækkeligt omfang. Der ser vi meget anderledes på det. Vi fokuserer på økonomi før sport. Og så laver vi sport for de penge, vi har, siger Peter Birk Pedersen til avisen.

quote I Næstved har vi en helt konsekvent holdning til, hvordan man driver foldboldklub i Danmark

Peter Birk Pedersen, hovedaktionær i Næstved Boldklub

- Det havde måske været sjovere at skyde alt af sted og forsøgt at overleve i 1. division, men alternativet havde været konkurs - og det vil ikke ud i. 

Han har en plan

Klubben har haft overskud i fire ud af syv år. Og det er til trods for, at Næstved har ligget og leget med både den anden- og tredjebedste række i Danmark. 

Og skulle det ske, at klubben rykker ned i 2. division, så er der skam lagt en plan. Ti af de store navne - blandt andre Daniel Nouruzi, Henrik Kildentoft og Kristoffer Munksgaard - de bliver og skal sikre "skabelonen til et rigtigt stærkt hold i 2. divison", som Peter Birk Pedersen siger. 

Men så er det til gengæld 10-12 spillere med udløb, som vil være nødsaget til at gå 80 procent ned i løn for at blive forlænget. 

- Det vil betyde, at de forlader klubben. Og det er jo en del af gamet. De kan få job i andre klubber, så der er ikke meget, som taler for, at de bliver. Det er almindelige markedsmekanismer. Når du er en dygtig spiller i 1. division, der får 20.000 kroner om måneden, er det i de færreste tilfælde, at du vil gå ned på 4.000, siger Peter Birk Pedersen til avisen.


Nyhedsoverblik