Nabohjælp hjælper: 59 procent færre indbrud i julen

Indbrud er faldet med hele 59 procent i julen hos Midt- og Vestsjælland, viser nye tal fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nabohjælp forhindrer indbrud. Et slogan, der viser sig et være sandt. For politiet har foretaget opgørelser om indbrud mellem den 20. december og den 3. januar. 

Og de seneste tal viser sig at være rigtig gode for borgerne i Midt- og Vestsjællands Politikreds. På landsplan er indbrud i området faldet med 33 procent, og hele 59 procent i julen hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

quote Vores erfaring er, at blot fornemmelsen af at blive iagttaget ofte er nok til at skræmme de fleste potentielle indbrudstyve væk

Michael Fl. Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Jeg er egentlig mere glad, end jeg er overrasket, siger Michael Fl. Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

- Vi har igennem det seneste års tid arbejdet målrettet på at udbygge samarbejdet med borgerne, således at der i dag er en fin balance mellem politiets arbejde og borgernes egen indsats på dette område. 

Skærper borgernes opmærksomhed

Konceptet skal være med til at gøre borgere opmærksomme på mistænkelige personer i deres område, hvilket spiller en stor rolle i bekæmpelsen af indbrud. For borgerne selv er de bedste til at identificere, hvem der skiller sig ud, og hvem der ikke gør, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Vores erfaring er, at blot fornemmelsen af at blive iagttaget ofte er nok til at skræmme de fleste potentielle indbrudstyve væk.

Antallet af borgere, der er tilmeldt konceptet i Midt- og Vestsjællands Politi, er inden for de første 11 måneder af 2016 steget med godt 30 procent.


Nyhedsoverblik