Naboer melder hinanden: Flere overtræder fortsat afbrændingsforbud

Politiet modtager dagligt anmeldelser fra folk, der mistænker naboen for at overtræde afbrændingsforbuddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det tørre sommervejr betyder, at alle kommuner har indført helt eller delvist afbrændingsforbud. De frygter, at en enkelt løssluppen gnist kan antænde en større brand.

Den samme frygt får flere borgere i regionens to politikredse til at henvende sig til politiet, fordi de mistænker naboen for at overtræde afbrændingsforbuddet.

- Vi får cirka to henvendelser om dagen, folk er generelt meget opmærksomme, siger Palle O. Hansen, der er pressekonsulent ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han bekræfter, at det primært er naboer og forbipasserende, der står bag anmeldelserne.

Ulovligt bål i Nakskov

Mandag fik politiet en anmeldelse om et bål på Frejasvej i Nakskov. Det viste sig, at bålet var i strid med afbrændingsforbuddet, og en 52-årig kvinde blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. 

Brændt græs
Læs også
Flere trodser afbrændingsforbud og får store bøder
Brændt græs
Læs også
Flere trodser afbrændingsforbud og får store bøder

Også i Midt- og Vestsjællands Politi får de daglige henvendelser om ulovlige afbrændinger. Mandag var den således gal på Landevejen i Reersø.

- Anmelderen går ind og snakker med nogle udlændinge, der holder til derinde og siger, at de ikke må have bål, og så skynder de sig faktisk at slukke det, siger kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.

Oplys andre om forbuddet

Han opfordrer folk til selv at tage affære, inden man kontakter politiet.

 - Vi synes, det er en god idé, hvis man går ind til sin nabo, hvis man kan se, at de har gang i noget, der ikke er så godt, hvis man kan klare det selv, så er det bare godt naboskab, siger han og fortsætter.

- Hvis det for eksempel er i et sommerhusområde, hvor nogle udlændinge har lejet et sommerhus, så er det jo ikke sikkert, de er opmærksomme på det, hvis ikke udlejningsfirmaet har informeret dem om det, og så kan man jo godt lige gå ind og sige, at man ikke må brænde af på grund af tørken. 

naturbrand_1.jpg
Læs også
Haveejer trodsede afbrændingsforbud: Nu kommer politiet med opfordring
naturbrand_1.jpg
Læs også
Haveejer trodsede afbrændingsforbud: Nu kommer politiet med opfordring

Enorm høj brandfare

Han understreger samtidig, at man dog ikke skal tøve med at kontakte politiet, hvis man finder det nødvendigt.

- Der er jo enorm høj brandfare i øjeblikket, så risikoen for det går galt, den er absolut overhængende, så derfor er det helt fint, at man tager kontakt til politiet, siger Carsten Andersen.

Afbrændingsforbuddene varierer fra kommune til kommune, det er derfor vigtigt at orientere sig på kommunens hjemmeside.

Hvis man overtræder afbrændingsforbuddet, kan man risikere at få en bødestraf på 5000 kroner.


Nyhedsoverblik